Overslaan en naar de inhoud gaan

Themadag Massage (herhaling)

Massage themadag

Op 23 november 2018 is er een themadag Massage. Tijdens deze dag maak je kennis met verschillende massagebehandelingen, met thema’s zoals voetreflex en shiatsu. Massages zijn ondersteunend aan de behandeling van de pedicure en medisch pedicure en bevorderen het herstel. Je leert in korte tijd enkele basisbeginselen zodat je kunt ervaren welke technieken je liggen en of een vervolgcursus voor jou interessant is.

Hieronder vind je per workshop een korte toelichting wat je kunt verwachten.

Immuun versterkende massage voetreflexologie op lymfen – Reina Welling
Deze workshop begint met een stukje theorie. Je krijgt eerst een uitleg over de bovenste lymfewegen op de voet om daarna aan de slag met een massage. Ook in deze workshop ben je zowel gever als ontvanger van de massage en werken we op massagebanken. Je leert een immuun versterkende massage (gezien vanuit de voetreflexologie) die zich richt op het lymfesysteem. Er wordt gewerkt met een massageolie met essentiële olie van citroen.

Stoelmassage – Odette Timmer
Stoelmassage is heel laagdrempelig, er wordt over kleding heen gemasseerd en het is op iedere willekeurige plek toe te passen. Dus geen massagebanken, maar gewone stoelen zonder armleuningen. Mensen zitten veel ‘ in hun hoofd’  tegenwoordig en die dagelijkse spanning wordt ook opgeslagen in de nek- en schouderregio. De ontspannende massage vermindert stress en vermoeidheid, wat zorgt voor minder last van een stijve nek of schouders en spanningshoofdpijn. De technieken die je in deze workshop leert bestaan uit een combinatie van massagegrepen uit de Indiase hoofdmassage en de klassieke massage.

Shiatsu massage – Joma de Roos
We gaan aan de slag met de cosmetische Shiatsu methode ‘Shiatsu Kosmetiek’. Deze opleiding is een verplichte specialisatie binnen het MBO.4 traject van de schoonheidsspecialist. Joma gaat de praktijktoepassing demonstreren om iedereen te inspireren en uit te nodigen deze massage tezamen uit te voeren. De massage is een combinatie van drukpuntmassage in combinatie met diverse strekkingen van de benen en alle delen van de voeten. Het doel van de massage is drieledig n.l.: diepe ontspanning, cosmetische voetverzorging en therapeutische voetverzorging. Deze massage kan een perfecte meerwaarde geven aan de klassieke voetverzorging en preventief werken op het ontstaan van klachten.

Duur themadag

ongeveer 6,5 uur inclusief pauze.

Kosten

€ 117,98 (inclusief btw) voor ProVoet-leden. 
Koffie/ thee en lunch zijn inbegrepen, eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Aantal deelnemers

Maximaal 36 pedicures 

Deelnemen?

Datum / Tijd Locatie Prijs Status
vrijdag, 23 november 201809:30 tot 16:00 Veenendaal € 97,50 excl. BTW Gesloten