Overslaan en naar de inhoud gaan

29 maart 2018

Actueel: Bij ProVoet op de Libelle Zomerweek

Na alle voorbereidingen was het afgelopen week zover en was ProVoet zeven dagen lang te vinden op de Libelle Zomerweek op het Almeerderstrand. In de stand werden dagelijks door zes ProVoet-pedicures in wisselende samenstelling voetenchecks uitgevoerd bij consumenten en op het centrale plein werd in een workshoppaviljoen de workshop ‘Je voeten zomerklaar’ verzorgd door ProVoet-pedicures Anne en Marianne.

In totaal bezochten zo’n 83.000 bezoekers het terrein en elke dag was er een medewerker van het stafbureau van ProVoet aanwezig om het een en ander te begeleiden. Vrijdag mocht ik mijn bureau op het hoofdkantoor verruilen voor een dagje Libelle Zomerweek. Lopend vanaf de parkeerplaats en zoekend over het immense terrein naar stand nummer 3201 (onze stand) kom ik al in de sfeer. Over een houten plankier en vlonders tussen alle witte paviljoens door is het Spaanse thema doorgevoerd in diverse zitjes, bloembakken en andere aankleding. Ik ben als eerste bij de tent en begin met het openritsen van de voorpui.

Al snel arriveren de zes pedicures waarmee ik vandaag het team vorm en er worden hesjes gepast en kastjes gecheckt op de juiste maat handschoenen, voetencheckkaarten en overige benodigdheden. Dan eerst een kopje koffie en een groepsfoto voordat de poorten voor het publiek opengaan en we daar geen tijd meer voor hebben.

De rest van de dag zijn de stoelen geen minuut leeg, er is veel animo om persoonlijk uitleg en advies te krijgen over voetverzorging. Ik geef uitleg aan geïnteresseerden, laat voetencheckkaarten deels invullen en beman het nummertjesautomaat. Ondertussen houd ik bij wie er afgelost kan worden en aan een welverdiende pauze toe is. Tussendoor nog even wat aanvullen links en rechts of een flesje water neerzetten en de volgende bezoekers weer te woord staan.

Anne, die vandaag de workshops verzorgt, komt nog even langs om wat materialen op te halen en voor we het weten nadert het einde van een drukke, maar gezellige dag. In tegenstelling tot mijn collega’s die eerder deze week ingedeeld waren was het vandaag prima weer en er is als altijd genoeg te zien en te beleven op zo’n dag. Sommige bezoekers zijn al bekend met het werk van een pedicure, maar ook veel bezoekers zijn aangenaam verrast en verlaten heel opgewekt de behandelstoel na een voetencheck met de woorden ‘dat was fijn, ik ga zeker eens op bezoek bij een pedicure bij mij in de buurt!’. En daar is het tenslotte om te doen!

Om 18.00 uur komt er voor de 14.000 bezoekers van vandaag een einde aan het dagje Libelle zomerweek. Wij ruimen alles op, vullen alles aan, inventariseren wat er bijbesteld moet worden, kleden om en ritsen de tent dicht om richting auto te gaan. Nog even duimen dat we niet in een al te lange file belanden, want mijn eigen voeten zijn na een dag staan nu ook wel aan een verwenmomentje toe.