Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

Actueel: Code van het voetverzorgingsbedrijf krijgt een update

De Code van het voetverzorgingsbedrijf (ook wel branchecode genoemd) wordt binnenkort drastisch aangepakt. De huidige Code komt uit 2009 en ProVoet vindt het tijd het document te updaten met de nieuwste inzichten op het gebied van hygiëne, Arbo en milieu.

De Code is een belangrijk kwaliteitsinstrument in de branche dat wordt uitgegeven door het CvAE. Omdat het CvAE stopt per 1 januari 2018, neemt ProVoet de Code over.

De huidige Code is ook de Arbocatalogus voor de voetverzorgingsbranche, dat is met de nieuwe Code ook de bedoeling. Een Arbocatalogus beschrijft technieken en manieren, goede praktijken, normen en praktische handleidingen voor veilig en gezond werken in de branche. Dat betekent dat dit traject ook langs de Arbeidsinspectie gaat en we ook om tafel gaan met pedicures, medisch pedicures en andere partijen van zowel binnen als buiten de branche.

Dit project van ProVoet start in januari van het nieuwe jaar en zal minimaal een jaar beslaan. Totdat de nieuwe Code verschijnt, is de huidige Code te zien op de website van ProVoet.