Overslaan en naar de inhoud gaan

29 maart 2018

Actueel: Docenten Bernie en Lies stellen zich voor

Wij zijn Bernie (1956) en Lies (1960) en we zijn ruim 20 jaar (medisch)pedicure. We kennen elkaar van de toenmalige opleiding en zijn elkaar opnieuw tegengekomen toen verschillende scholen zijn gefuseerd.

Samen zijn wij de kar gaan trekken in Eindhoven. Jaren hebben wij samen de avondopleiding pedicure, later ook de dagopleiding gegeven en de modules specialistische technieken en overige risicovoet voor medisch pedicure. Wij hebben docenten getraind in met name nagelbeugel- en nagelreparatie technieken.

Daarnaast hebben we de Pedagogisch Didactische opleiding voor docenten aan de Fontys Hogeschool gevolgd en de coaching opleiding Neurolinguïstisch programmeren (NLP Practitioner) bij Academie Wending in Rotterdam. Vele jaren zijn we examinator en assessor geweest bij EPP/KOC/Philyra/Capabel.

In 2008 zijn wij samen 2Voeters Visuele Educatie gestart. Uit onvrede met de toenmalige lesboeken waarvan wij vonden dat ze te summier waren in het tonen van praktijkvoorbeelden. Pedicures zijn mensen die visueel zijn ingesteld en daarom is ons motto ook: "1 foto of filmfragment zegt meer dan 1000 woorden". Wij gebruiken dit ook in onze lezingen. Vooral korte filmfragmenten worden zeer gewaardeerd.

Op dit moment volgen we een Grafische opleiding in België, alweer voor het 3de jaar. Alles wat wij leren gebruiken we ook weer in het maken van onze lezingen. We proberen altijd zoveel mogelijk duidelijke foto’s en filmpjes te maken, zodat alles wat we laten zien en bespreken duidelijk overkomt.

Alweer 5 jaar lang geven wij lezingen in het hele land voor ProVoet: “Drukverlaging”, “Nagelproblematiek” en nu onze nieuwste lezing “Toepassen van instrumenten en frezen in de pedicurepraktijk”. De lezingen zijn interactief, wat betekent dat iedereen mag en kan zeggen wat hij/zij wil. In die sfeer geven wij onze lezingen, waarin iedereen van elkaar kan leren.

Komende data voor deze workshop:

- Vrijdag 24 april in Rotterdam

- Vrijdag 29 mei in Nuland

- Vrijdag 26 juni in Assen

10 accreditatiepunten (ProCERT KwaliteitsRegister voor Pedicures). Domein: voetzorg.