Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

Actueel: Start traject Maatwerk Medisch Pedicure

Op 12 mei is het traject Maatwerk Medisch Pedicure definitief van start gegaan. Dit traject is bedoeld voor alle pedicures DV en DV/RV, die graag het diploma medisch pedicure willen halen. Hierbij wordt gekeken naar de kennis en vaardigheden die een deelnemer heeft zodat je niet opnieuw hoeft te leren wat je al kunt en weet. Bijkomende voorwaarde is registratie in het KRP.

Speciaal voor dit traject is de website www.maatwerkmedischpedicure.nl opgezet. Deze website is inmiddels al meer dan 1500 keer bezocht. Op de website staat een ervaringsmeter, waarmee je zelf in kunt schatten voor hoeveel onderdelen je mogelijk vrijstelling zou kunnen krijgen. Je kunt deze ervaringsmeter kosteloos invullen.

In eerste instantie worden 50 deelnemers aan het traject toegelaten. Dit aantal is nog niet gehaald dus er zijn nog plaatsen over. In het najaar wordt het traject waar nodig aangepast en wordt het voor de hele groep toegankelijk.

Beoordeling kennis en vaardigheden

Het traject start met het invullen van de ervaringsmeter. Als de uitkomst positief is, start je me het aanleveren van bewijsstukken. Daarna vindt het werplekbezoek plaats in de (eigen) praktijk van de pedicure of in het BIC Veenendaal (Kerkewijk 73). Tijdens het werkplekbezoek laat je handelingen zien en beantwoord je vragen, voor de onderdelen die niet voldoende met de bewijsstukken waren aangetoond. Aan het einde ontvang je een rapportage waarin precies staat wat voldoende is aangetoond.

Maatwerk opleiding
In de rapportage staat ook precies wat niet voldoende is aangetoond. Je kunt dan een van de opleiders die meewerken aan het traject, benaderen voor maatwerk opleiding. De opleider doet je dan een voorstel voor scholing op maat.

Maatwerk examinering
De onderdelen waarvoor maatwerk opleiding is gevolgd, worden afgetoetst door maatwerk examinering. Hierbij gaat het uitsluitend om de ontbrekende onderdelen.

Bekijk de website www.maatwerkmedischpedicure.nl voor meer informatie over het traject.