Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

AVG tool beschikbaar

Per 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Alle bedrijven en organisaties die werken met persoonsgegevens moeten zich voorbereiden op deze AVG.

Vanuit ProVoet stellen we hiervoor onze leden een online tool beschikbaar. Met deze online tool doorloop je stap voor stap een checklist om te beoordelen of je voldoet en welke aandachtspunten er eventueel nog zijn. Na succesvolle afronding ontvang je een AVG- verklaring.

De AVG tool
De AVG tool is een online tool, waarmee je er via vijftien onderwerpen voor zorgt dat je praktijkvoering AVG-proof is. Aan de hand van duidelijke instructies en uitleg pas je de ICT, de organisatie, de communicatie en alle juridische zaken als contracten aan de nieuwe eisen aan. Met het programma zie je geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd. Kosten voor gebruik van de AVG tool bedragen € 29,50. De AVG tool is vanaf vrijdag 9 maart beschikbaar via onze webshop. Na aanschaf van de tool in onze webshop, ontvang je binnen drie werkdagen de code waarmee je in kunt loggen.

Tip: begin op tijd

Op 25 mei moet je praktijkvoering in principe volledig aan de wet voldoen. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan is het in ieder geval belangrijk dat je kunt laten zien dat je ermee bezig bent. Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met de AVG tool. Op die manier houd je ruimte om eventuele verbeterpunten door te voeren en te controleren.