Overslaan en naar de inhoud gaan

07 mei 2020

Bedrijfshandboek voor de pedicure en medisch pedicure

Het nieuwe, en langverwachte, ‘Bedrijfshandboek voor de pedicure en de medische pedicure’ staat online. Daarmee vervangt het de voormalige Code van het Voetverzorgingsbedrijf. ProVoet heeft de productie van het bedrijfshandboek naar zich toe kunnen trekken en deze met een werkgroep bestaande uit experts van verschillende disciplines kunnen herzien. Er zijn vernieuwde inzichten verwerkt in het bedrijfshandboek.

Bedrijfshandboek

Zo is er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar reinigings- en desinfectiemiddelen. Ook lees je alles over de uitleg van ultrasoon reinigen en welke reiniger het meest geschikt is. Hetzelfde geldt voor autoclaaf. In de toekomst komt er een e-learning over het nieuwe bedrijfshandboek, hierover volgt later meer informatie.

Er is gekozen voor de nieuwe titel ‘Bedrijfshandboek voor de pedicure en medisch pedicure’ om verwarring met de Beroepscode te voorkomen én om transparant te zijn over andere disciplines. Het woord ‘code’ verwijst naar een beroepsstandaard en niet naar een standaard over bedrijfsvoering, hygiëne, de Arbowet, milieu en veiligheid. Kortom: de nieuwe titel dekt de lading van de inhoud vele malen beter.

Het Bedrijfshandboek voor de pedicure en de medisch pedicure is een herziende uitgave van de voormalige Code van het Voetverzorgingsbedrijf en wordt uitgegeven door ProVoet. Voorheen lag de productie in handen van het Hoofbedrijfschap Ambachten (HBA) en later bij het Centrum voor de Ambachtseconomie (CvAE).

Bedrijfshandboek voor de pedicure en de medisch pedicurE

Ook de onlangs verschenen Covid-19 protocollen, die het mogelijk maken om vanaf 11 mei 2020 veilig te kunnen werken in de 1,5 meter samenleving, zijn deels gebaseerd op informatie uit het nieuwe Bedrijfshandboek.