Overslaan en naar de inhoud gaan

25 oktober 2018

Branchecertificaten medisch pedicure sport ondertekend

Liesbeth Kieboom van TCI

Miniatuurvoorbeeld

Op 23 oktober 2018 zijn officieel de eerste branchecertificaten medisch pedicure sport ondertekend door TCI, Stichting Bravo en de toezichthouder de Stichting Examenkamer. Vorig jaar heeft ProVoet besloten om de groep medisch pedicures beter te profileren, door het aanbieden van nieuwe specialisaties, zoals medisch pedicure sport. Deze specialisatie is beschreven in een branchekwalificatiedossier (BKD), waarin wordt vastgelegd wat een recent geslaagde medische pedicure sport moet weten en kunnen. Stichting Bravo is eigenaar van de nieuwe specialisatie en borgt deze.

Eerder al berichtten we over de gestopte samenwerking met de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). Deze wijziging heeft uiteraard gevolgen voor de certificering van opleidingen en medisch pedicures sport die zo’n opleiding al eerder hebben gevolgd.  Zij zijn hierover inmiddels bericht door hun opleider en ontvangen alsnog kosteloos een nieuw Bravo branchecertificaat via ProVoet.

De tweede specialisatie die volgend jaar officieel een eigen BKD krijgt is medisch pedicure oncologie.

Binnenkort is er op www.provoet.nl meer nieuws te lezen over de opleiding en de voorwaarden waar de opleider aan dient te voldoen.

Foto: Liesbeth Kieboom (TCI) ondertekent de branchecertificaten