Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

Column: Kerstpakket

Dit jaar stond me een aangename verrassing te wachten in de laatste werkweek voor kerst. Mijn stagiaire gaf aan dat ze die hele week extra stage mocht lopen als daar mogelijkheden voor waren. Of ik dat fijn zou vinden. Geheel volgens de traditie behoort deze week tot een van de drukste werkweken van het jaar, vijf dagen volle bak. Natuurlijk vind ik dat fijn, heel erg fijn. Ik krijg dan wel geen kerstpakket, maar dit voelde net zo.

Dit jaar heb ik namelijk om een hele goede stagiaire en haar hulp kan ik beschouwen als echte hulp. Dat betekent dat deze week druk is, maar dat ik deze kan gaan bestempelen als gezellig druk. Mijn stagiaire zorgt ervoor dat alle behandelingen naadloos in elkaar overlopen en als beloning ziet zij ontzettend veel verschillende soorten behandelingen langskomen. We konden zelfs mogelijkheden creëren om eens een kijkje te nemen achter de schermen van de behandelkamer. Een middag de administratie bijwerken om begin januari het boekjaar 2015 te kunnen afsluiten zorgt voor grote gapende ogen richting mijn computerscherm.
Van debiteuren tot crediteuren, van bank- tot kasboek, van kolommenbalans tot btw-overzicht, van kosten tot opbrengst, alles komt voorbij. Het is ontzettend belangrijk dat je als pedicure inzicht hebt in je cijfers. Dat je weet hoe je ervoor staat, zodat je kunt inschatten hoeveel je maandelijks privé kunt besteden.

Aan de reactie van mijn stagiaire was te zien dat al deze informatie best een beetje overweldigend
was. Boekhouden is zo eenvoudig nog niet, maar wel noodzakelijk als je voor jezelf wilt beginnen. We hebben dan nog niet eens gesproken over het in de markt zetten van je praktijk, dat heb ik nog maar even laten wachten. We hebben gelukkig het hele schooljaar nog. Met een fashioncheque heb ik mijn stagiaire bedankt voor haar hulp en kennelijk werd mijn inzet ook wel gewaardeerd. Ik heb me de grote doos Merci heerlijk laten smaken in de kerstvakantie.

Jeannet Schuurman

Jeannet is Bestuurslid Ondernemerschap bij ProVoet.