Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

Congreslezing: Chirurgische behandeling van de reumavoet: uit het oog, maar in het hoofd!

Op het door ProVoet georganiseerde Multidisciplinaire Voetcongres Reuma worden maar liefst zestien interessante lezingen gegeven! De onderstaande lezing wil je echt niet missen.

Chirurgische behandeling van de reumavoet: uit het oog, maar in het hoofd! door Kirsten Veenstra

Slechts een paar procent van alle patiënten met een reumatische aandoening heeft een chirurgische interventie nodig. Voor deze groep is er veel te winnen. Van belang is dat professionals in de voetzorg weet hebben van de chirurgische mogelijkheden en de uitkomsten voor de patiënt. In deze voordracht wordt de indicatiestelling voor chirurgie behandeld, zowel preventief als curatief. Het belang van een uitgelijnde enkel/voet wordt toegelicht en de behandelingen die dit mogelijk maken. De huidige stand van enkelprothesiologie komt aan bod. Veel aandacht is er voor voorvoetsafwijkingen (hamertenen, clavi en hallux pathologie). Wanneer heeft een chirurgische behandeling zin?

Aanbevelingen
Het Multidisciplinaire Voetcongres Reuma wordt gehouden op vrijdag 23 maart 2018 in Cinemec Ede. Dit congres is tot stand gekomen door samenwerking met Stichting Loop, NVvP en NVOS-Orthobanda. De aanleiding voor dit congres is de publicatie in 2017 van de aanbevelingen voor de diagnostiek en behandeling van voetklachten bij reumatoïde artritis (RA). De aanbevelingen zijn geformuleerd op basis van literatuuronderzoek en de mening van experts en voorzien in een behoefte want er bestonden nog geen multidisciplinaire aanbevelingen voor RA voetzorg. Klik hier voor meer informatie over de aanbevelingen en de aanbevelingen zelf.

Alle facetten van voetzorg voor mensen met reuma komen tijdens dit unieke congres aan bod, daar wil je bij zijn!