Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

Congreslezing: Samen beslissen, waar wringt de schoen? door ReumaZorg Nederland

Op het door ProVoet georganiseerde Multidisciplinaire Voetcongres Reuma worden maar liefst zestien interessante lezingen gegeven! Hieronder hebben we een lezing voor je uitgelicht die je eigenlijk niet mag missen.

Samen beslissen: waar wringt de schoen? door Patricia Pennings van ReumaZorg Nederland
Beslist u liever óver of mét uw cliënt? Over het antwoord bestaat weinig twijfel. Toch is het in de praktijk niet altijd even makkelijk om samen keuzes te maken tijdens een behandeltraject. Waar de ene cliënt graag zelf (te veel) informatie opzoekt en met u bespreekt, laat de andere cliënt weinig los of is juist erg emotioneel. Door middel van een rollenspel gaan we aan de slag met situaties uit de praktijk. U kunt zelf ook oefenen! Ontdek welke vaardigheden en technieken u als zorgverlener kunnen helpen om effectiever te communiceren.

Aanbevelingen
Het Multidisciplinaire Voetcongres Reuma wordt gehouden op vrijdag 23 maart 2018 in Cinemec Ede. Dit congres is tot stand gekomen door samenwerking met Stichting Loop, NVvP en NVOS-Orthobanda. De aanleiding voor dit congres is de publicatie in 2017 van de aanbevelingen voor de diagnostiek en behandeling van voetklachten bij reumatoïde artritis (RA). De aanbevelingen zijn geformuleerd op basis van literatuuronderzoek en de mening van experts en voorzien in een behoefte want er bestonden nog geen multidisciplinaire aanbevelingen voor RA voetzorg. Klik hier voor meer informatie over de aanbevelingen en de aanbevelingen zelf.

Alle facetten van voetzorg voor mensen met reuma komen tijdens dit unieke congres aan bod, daar wil je bij zijn!