Overslaan en naar de inhoud gaan

21 februari 2020

eHerkenning en de Belastingdienst

De huidige voorlichtingscampagne over eHerkenning richt zich vooral tot BV’s en NV’s. Aangezien vele van onze leden ZZP’ers zijn, is de volgende nuancering goed om tot je te nemen: bij het UWV en de Belastingdienst kunnen ZZP’ers voorlopig nog inloggen met DigiD maar voor veel andere overheidsdiensten (bijvoorbeeld om zaken te doen met de gemeente) is ook voor ZZP-ers eHerkenning de enige manier om in te loggen. Houdt vooral onze website in de gaten om te weten te komen in hoeverre ZZP-ers gebruik kunnen en moeten maken van eHerkenning.

Loonaangifte 2020 bij Belastingdienst alleen nog via eHerkenning of DigiD
 

Werkgevers die zelf hun loonaangifte over 2020 doen via de website van de Belastingdienst, doen dit vanaf 1 februari 2020 uitsluitend via het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z). Ondernemers met een eenmanszaak, ZZP'ers en mensen die gebruik maken van een intermediair, fiscaal dienstverlener of een softwarepakket kunnen daar inloggen met DigiD, de overige werkgevers moeten hiervoor gebruikmaken van eHerkenning. De werkgevers voor wie dit geldt, zijn hierover al per brief geïnformeerd.

Lees hier het gehele bericht dat verstrekt is vanuit de Belastingdienst.

Uitstel tot 1 juli 2020 voor loonaangifte kleine ondernemers 
 

Om kleine ondernemers goed te ondersteunen bij het tijdig en veilig doen van hun loonaangifte geeft de Belastingdienst ongeveer 24.000 ondernemers die zelf hun loonaangifte doen via de site van de Belastingdienst uitstel tot 1 juli 2020. Dit in verband met het nieuwe inlogmiddel eHerkenning. 

Lees hier het gehele bericht dat verstrekt is vanuit de Belastingdienst.