13 maart 2023

Energieroute en Tijdelijk Noodfonds Energie

Wordt het steeds lastiger om met de gestegen energieprijzen je energierekening te betalen? Op Via Geldfit.nl/energie zie je welke stappen je zelf kunt zetten en welke hulp beschikbaar is via energieleveranciers en gemeenten. 

Er is bijvoorbeeld een Tijdelijk Noodfonds Energie waar je met terugwerkende kracht steun kunt aanvragen voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023. Aanvragen kan tot uiterlijk 30 april 2023. Via de noodfondscheck op geldfit.nl/energie kun je zien of je in aanmerking komt.

Via geldfit.nl/energie wordt ook duidelijk wie recht heeft op energietoeslag van de gemeente. Het verschilt per gemeente waar je energietoeslag kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn. De VoorzieningenWijzer heeft de informatie over de energietoeslag per gemeente in beeld gebracht en wijst je de weg bij het vinden en aanvragen van de toeslag.

Deze Energieroute op geldfit.nl/energie is gelanceerd door Geldfit.nl in samenwerking met SchuldenlabNL en energieleveranciers Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall.

Energieroute

Bekijk deze video en ontdek in 1 minuut hoe het noodfonds werkt