Overslaan en naar de inhoud gaan

21 maart 2018

Gesprek werkgroep BTW op zorg

Eerder vandaag had ProVoet een gesprek met de werkgroep die zich bezig houdt met de BTW-heffing op zorg. De werkgroep bekijkt of de btw-heffing goed verloopt voor de voetzorg en elf andere sectoren (bv. psychotherapeuten). De werkgroep brengt hierover een advies uit aan het Ministerie van Financiën. 

Het was een goed gesprek. ProVoet werd vertegenwoordigd door Liana Tieland (inhoudsdeskundige) en directeur Cas van de Groes. De werkgroep had zich duidelijk goed geïnformeerd. Ze zijn van mening dat we de kwaliteit en professionaliteit in de branche op orde hebben.

De werkgroep verwacht dat ze in de eerste helft van volgend jaar een advies uit kunnen brengen waarop het Ministerie mede haar besluit mede baseert. Ze verwachten dat goed naar dit advies wordt geluisterd door het Ministerie.

We hebben de zaken goed voorbereid en daardoor ook het idee dat de werkgroep een goed beeld heeft van de situatie. Mocht het advies van de werkgroep negatief zijn dan informeren zij ProVoet hierover. We kunnen dan direct verder met de gerechtelijke proefprocedure. Indien het Ministerie een negatief oordeel velt, kan ook de proefprocedure worden voortgezet.

We hopen dat medische handeling vrij worden gesteld van belasting, maar zullen dit nog even af moeten wachten. Zodra hierover medio 2016 meer bekend is, informeren wij jou hierover.

Bekijk ook het videofragment waarin beleidsmedewerker Loes Lemmens uitleg geeft over de BTW-procedure.