10 november 2023

Goed nieuws voor pedicures niveau 3: volgend jaar in KRP

Vanaf 1 juni 2024 wordt het ook voor pedicures met opleidingsniveau 3 mogelijk om kwaliteit zichtbaar te maken in het KRP (het Kwaliteitsregister voor Pedicures van ProCERT). De voornaamste reden: je kunt jouw bij- en nascholing zichtbaar maken aan de buitenwereld. Uiteraard is inschrijving in het KRP een vrijwillige keuze. Eenmaal bij het KRP aangemeld wordt jouw kennis en kunde ook beter zichtbaar in de ledenzoeker (ProVoet.nl).

Momenteel kennen we binnen het KRP het basisregister medisch pedicure en de deelregisters DV / RV. Vanaf 1 juni 2024 voegt ProCERT hier dus het basisregister pedicure aan toe. Je zichtbaarheid in het KRP betekent niet dat je nu vergoede zorg mag verlenen, aangezien je daar (nog) niet voor opgeleid bent en geen AGB-code hebt. ProVoet vindt het vooral belangrijk dat, naast medisch pedicures, ook pedicures de kans krijgen om zichzelf een leven lang te ontwikkelen. En natuurlijk om deze kwaliteit aan de buitenwereld zichtbaar te maken.

Vrijwillige keuze, maar niet vrijblijvend

Inschrijving in het KRP is een vrijwillige keuze voor pedicures met niveau 3, maar niet geheel vrijblijvend. Zo zijn er dezelfde kosten (en kortingen) aan verbonden als de medisch pedicures: de jaarlijkse kosten voor 2024 bedragen € 108,75 (excl. btw). Er is met ProVoet een regeling getroffen dat leden van de brancheorganisatie een korting krijgen van € 52,50 op deze registratiekosten. Deze korting wordt direct verrekend. Voor ProVoetleden zijn de jaarlijkse kosten dan € 56,25 (excl. Btw). 

Eenmaal in het KRP zal ook een pedicure niveau 3 binnen de accreditatieperiode van drie jaar 24 punten moeten halen. Wel zijn deze punten, in tegenstelling tot de punten van een medisch pedicure, vrij besteedbaar binnen het domein Voetzorg. Accreditatie voor specialistische voetzorg is niet mogelijk, gezien de opleidingsachtergrond. Je kunt wél punten halen voor scholing, bijvoorbeeld: het volgen van de opleiding tot medisch pedicure.

De nieuwe accreditatieperiode start 1 januari 2024 en loopt tot 1 januari 2027. De puntenverdeling is naar rato, vanaf het moment van inschrijving. Zoals gezegd: het is pas mogelijk om je vanaf 1 juni 2024 in te schrijven. Het aanmeldproces verloopt via de website van ProCERT. Eind maart zullen we je hierover informeren.