Overslaan en naar de inhoud gaan

24 december 2021

Medisch pedicures gezocht voor onderzoek diabetespatiënten

UMC Utrecht is voor een nieuwe studie op zoek naar medisch pedicures die het onderzoeksteam kunnen ondersteunen in het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein, Radboud UMC Nijmegen, locatie VUmc Amsterdam en locatie AMC Amsterdam. Het betreft een onderzoek bij diabetespatiënten met neuropathie klachten aan de voeten. Meer info? Klik direct op de groene button of lees eerst verder.

www.lastvanmijnvoeten.nl 

diabetes zorgprofessional onderzoek

Het doel van deze 'DECO-studie' is om twee reguliere behandelingen voor neuropathie klachten aan de onderste extremiteiten met elkaar te vergelijken bij patiënten met diabetes. Behandeling 1: decompressie operatie versus behandeling 2: standaard niet-operatieve zorg. 
UMC Utrecht wil onderzoeken of de neuropathie klachten door middel van een operatie (beknelde zenuw opheffen) verbeteren en of deze operatie (kosten)effectiever is dan de standaard niet-operatieve behandeling. 

Gemiddeld ben je hiervoor één dag per week kwijt. Je bent flexibel in het inplannen van je eigen spreekuur, de werkdagen/uren en je moet zelf patiënten meten. De metingen die gedaan moeten worden behoren tot een uitgebreid voetonderzoek, bestaande uit sensibiliteitstesten van de onderste extremiteiten (monofilament onderzoek, vibratiezin testen, balans test etc.) en de testen om een beknelde zenuw vast te stellen (teken van Tinel). Deze metingen worden door middel van een training geleerd.

Er geldt uiteraard een vergoeding en deze bedraagt bruto €35/uur.

Geïnteresseerd in deelname?
Heb je vragen over het onderzoek of ben je geïnteresseerd om mee te doen aan dit onderzoek, dan kun je contact opnemen met:
T.M. Fakkel, arts-onderzoeker DECO-studie, decostudie@umcutrecht.nl. Tel: 06 134 72 143