Overslaan en naar de inhoud gaan

05 juni 2018

Nieuwe ProVoet website

Websites ProVoet

Begin 2017 zijn we gestart met het project ProVoet gaat Gidsen. Naast een nieuwe website speciaal gericht op consumenten, zit in dit project de vernieuwing van ProVoet.nl. We zijn blij te kunnen melden dat we op dit moment aan de laatste onderdelen werken en verwachten de website voor de zomer op te kunnen leveren.

Waarom vernieuwen?
De huidige website ProVoet.nl is alweer een aantal jaar oud. De online ontwikkelingen staan natuurlijk niet stil. Hierdoor gaan we als bezoekers anders met online informatie om en hebben we ook als beheerder nieuwe eisen. De huidige website voldoet hier op een aantal punten niet meer aan.

Nieuw bouwen of verbouwen?
Daarbij dient de vraag zich aan: kiezen we voor een (kleine) verbouwing, of bouwen we nieuw? Tot nu toe maakten we gebruik van een maatwerk beheersysteem voor onze website. Destijds was dit de beste keuze voor onze doelstellingen. Tegelijkertijd liepen we er soms tegenaan dat nieuwe functionaliteiten kostbaar waren omdat we ze zelf moesten bedenken en laten bouwen. Voor de nieuwe website is gekozen voor een zogenaamd ‘open source’ platform. Voordeel hiervan is dat je niet van één bouwer afhankelijk bent. Het wordt door veel partijen gebruikt en er zijn veel kant-en-klare functionaliteiten beschikbaar die op de plank liggen en helemaal zijn doorontwikkeld.

Integratie onderdelen dePedicure.nl
Het platform dePedicure.nl is destijds op initiatief van ProVoet opgericht. Een aantal onderdelen loopt erg goed, een aantal loopt minder. Hierdoor was het platform niet toekomstbestendig. In dit licht is ervoor gekozen om de succesvolle onderdelen over te hevelen naar de ProVoet website. Deze worden daarnaast in de toekomst verder uitgebreid zodat je alle informatie uit de branche op één plaats vindt en in contact komt met collega’s uit de regio.

Ontwikkeling nieuwe consumentenwebsite
Een andere belangrijke reden voor een nieuwe website, is dat we parallel aan ProVoet.nl een volledige nieuwe website ontwikkelen gericht op consumenten. Dit betekent dat we ons binnen ProVoet.nl minder op die doelgroep hoeven richten en dus alles volledig in kunnen richten voor onze leden.

Hoe ziet de nieuwe website er uit?
Voor een aantal wijzigingen hebben we in de voorgaande alinea’s al een tipje van de sluier opgelicht. De afbeelding is ook al een aardig voorproefje. Verder zul je als gebruiker vooral het nieuwe ‘sausje’ zien. Gebruikersvriendelijkheid speelt een centrale rol in dit project. De website moet inspelen op behoefte van gebruikers en op een eenvoudige logische manier werken. Daarnaast moet informatie natuurlijk voor iedereen vindbaar zijn en is ook Mijn KRP op onderdelen verbeterd.

Kortom: we zetten mooie stappen met de nieuwe website en maken een mooie basis om de komende jaren op voort te borduren. Wanneer we de nieuwe website precies lanceren durven we nog niet te zeggen maar we mikken op oplevering voor de zomer. Houd onze kanalen in de gaten voor verdere informatie.