Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

Nieuwe stichting voor borging branchediploma's

Het Centrum voor Ambachtseconomie(CvAE) stopt. Omdat ProVoet veel waarde hecht aan de branchediploma’s en de borging van de kwaliteit van deze diploma’s is er een nieuwe stichting opgericht. Deze neemt het eigenaarschap van de kwalificaties van het CvAE over. Deze nieuwe stichting heet stichting Branchediplomering Voetzorg, kortweg Stichting Bravo. De stichting heeft een eigen bestuur, met als voorzitter Kees Boonman.Bravo houdt zich bezig met de kwaliteit rond de examinering van de branchediploma’s. Hiervoor heeft Bravo de stichting Examenkamer ingehuurd als toezichthouder. Pas als het CVAE per 1 januari stopt, neemt Bravo het borgen en het toezicht over. Vanaf 1 november 2017 is de stichting actief. Ook gaat zij zich bezighouden met het proces van opleiden. De doelstelling van de stichting is de kwaliteit van beide branchediploma’s pedicure en medisch pedicure te behouden en waar mogelijk te verbeteren.

Kees Boonman is sinds 2009 werkzaam bij eX: plain, waar hij onder andere als operationeel manager verantwoordelijk is geweest voor het VCA-examenstelsel, met een grote hoeveelheid aan stakeholders en meer dan 200.000 examenkandidaten op jaarbasis. Met zijn bedrijfskundige achtergrond en werkervaring als ondernemer/manager, richt hij zich specifiek op de balans tussen de doelstellingen en examenprocessen.
Naast het voorzitterschap van de Stichting Bravo, is hij voorzitter van de Werkgroep Fraude van de Nederlandse Vereniging voor Examens.