Overslaan en naar de inhoud gaan

20 maart 2018

Nieuws; Collectieve AVB wordt onderdeel van het lidmaatschap van ProVoet

Met ingang van 2017 zijn alle ProVoet-leden verplicht een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (ABV) te hebben. Deze wijziging is nodig om het pakket collectieve verzekeringen ook in de toekomst aan te kunnen blijven bieden in verband met veranderende wet- en regelgeving. Daarnaast versterkt de wijziging de kwaliteit van het ProVoet-lidmaatschap. Het besluit tot deze wijziging is genomen door de algemene ledenvergadering op 28 mei jl.

Of er iets verandert en wat er precies verandert is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Ik heb een AVB-verzekering bij ProVoet
Ben je op dit moment al verzekerd op de polis van ProVoet, dan verandert er niets. Zoals ook nu het geval is ontvang je van ProVoet een factuur voor de contributie en van SFBV een factuur voor de verzekering(en).

Ik heb mijn AVB-verzekering bij een andere partij
Heb je een AVB-verzekering bij een andere maatschappij, dan voldoe je daarmee aan de voorwaarde. Je bent dus niet verplicht de AVB van ProVoet af te nemen. Het is wel belangrijk dat je in het najaar van 2016 bij je gegevens in Mijn ProVoet invoert dat je een AVB elders hebt afgesloten. Dan sturen wij geen factuur voor de AVB.

Ik heb geen AVB-verzekering
Als je geen AVB-verzekering hebt dan ben je met ingang van 2017 automatisch verzekerd op de collectieve polis van ProVoet. De premie van de AVB wordt dan in rekening gebracht via een factuur vanuit SFBV. Uitzondering hierop zijn leden die geen praktiserend pedicure zijn. Als dat van toepassing is, dan kun je dit in het najaar van 2016 invoeren bij je gegevens in Mijn ProVoet.

Zodra het mogelijk is om je gegevens te wijzigen in Mijn ProVoet (na de zomer) zullen wij je hierover informeren.