Overslaan en naar de inhoud gaan

26 maart 2018

Nieuws: Laatste mogelijkheid aansluiten bij proefprocedure BTW-vrijstelling

Vorig jaar is ProVoet een proefprocedure gestart om BTW vrijstelling te krijgen voor een aantal handelingen die door medisch pedicures en pedicures met aantekening worden verricht. Het proces richt zich op de motivatie die belastinginspecteurs in Nederland geven om de BTW-vrijstelling niet te verlenen. ProVoet is van mening dat deze motivatie niet juist is en dat BTW vrijstelling wel van toepassing is op een aantal handelingen van medisch pedicures en pedicures met aantekening. Heeft u nog geen bezwaar gemaakt en wilt u dit wel doen? Dan is dit de laatste mogelijkheid om nog aan te haken bij dit proefproces. 

Heb jij al bezwaar gemaakt? Geef dan nu jouw machtiging af!
Als je al bezwaar gemaakt hebt dan is het belangrijk dat je ProVoet machtigt om deze proefprocedure ook namens jou te voeren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een e-mail sturen naar ProVoet. Zodra ProVoet jouw machtiging verwerkt heeft, ontvang je een afschrift van een vaststellingsovereenkomst waarin de inspecteur en ProVoet verklaren als onderdeel van de proefprocedure te beschouwen en dat ProVoet namens jou kan optreden in dit proefproces. 

Tweede BTW-procedure in samenwerking met NVvP
Er wordt onderzocht of er een tweede proefprocedure gestart kan worden samen met de vereniging van podotherapeuten (NVvP). Deze procedure richt zich er op om de werkzaamheden die podotherapeuten aan pedicures uitbesteden van BTW vrijgesteld te krijgen. Hierbij wordt gekeken of dit kan vallen onder de ‘verlengde arm’ constructie.