Overslaan en naar de inhoud gaan

19 maart 2018

Nieuws: Nieuwe lezingen en sprekers bekend voor activiteitenprogramma 2017-2018

Het activiteitenprogramma 2017-2018 is weer bekend! Graag lichten we hier alvast een tipje van de sluier op. De activiteitenbrochure vind je overigens ook snel op je deurmat.

Een aantal lezingen uit het vorige programma waren zo succesvol dat we je nog een jaar langer de tijd geven om deze lezing bij te wonen. De lezing over dementie, Vergeetachtig… of is het iets anders? en de lezing van Karlien Bongers, Toepassingen en gevaren verzorgingsproducten in de pedicurepraktijk, worden beide nog vijf keer gegeven.

Daarnaast verzorgt Karlien Bongers een compleet nieuwe lezing. Ze gaat ons op de haar kenmerkende toegankelijke manier meenemen in de invloed van emoties op je huid en je voeten. Iedereen herkent de slechte huid of de opvlammende eczeem in tijden van stress. Maar hoe werkt dat proces nu precies? Na deze lezing weet je het.

Ook Menno Gaastra keert terug met een nieuwe lezing. Dit keer gaat hij op nadrukkelijk verzoek van de werkgroep in op wratten. Ook de huismiddeltjes die gebruikt worden door cliënten, worden belicht vanuit het oogpunt van een dermatoloog. Daarnaast gaat de lezing in op melanomen en nagelveranderingen.

Een nieuwe spreker dit jaar is Robert Wonink. Hij is oprichter van het hielpijncentrum en geeft internationaal lezingen over het onderwerp hielpijn. In de lezing die hij voor ProVoet zal verzorgen richt hij zich op dat wat relatief nieuwe kennis is en de mogelijke behandelwijzen. Interessante kennis, want jij bent vaak de eerste die een hielpijnklacht constateert! Ook de lezing van Silvia Osinga is in dat kader een interessante. De lezing gaat volledig over oorzaak en druk. Toegespitst op de praktijk, met veel voorbeelden uit de praktijk. Een aanrader!

Vervolgens hebben we op verzoek van vele leden een tweetal lezingen ontwikkeld die vallen in het domein kwaliteitsbewust handelen. De ene lezing gaat over de Beroepscode en zal gegeven worden door Igna Breedeveld. Tijdens deze activiteit leer je over de wetten en regels waar onze beroepsgroep aan moet voldoen. Geïllustreerd met praktijkvoorbeelden om de stof toegankelijk en herkenbaar te maken. Je gaat actief met elkaar in gesprek om te ontdekken wat de beroepscode voor jou betekent.

De andere activiteit in het domein kwaliteitsbewust handelen, is een cursus van twee dagdelen over persoonlijk leiderschap en effectiviteit. Wie ben jij als ondernemer, waar ligt je kracht? Ben je je bewust van je mogelijkheden en investeer je voldoende in jezelf? Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, van samenwerking tot timemanagement. Deze cursus wordt gegeven door Thalita Smit. Zij begeleidt paramedische ondernemers in vraagstukken en heeft een goede kennis van de pedicurebranche. Zij geeft ook een aantal verkooptrainingen aankomend seizoen, waarmee je je kennis en handigheid in de verkoop van producten kunt vergroten.

Wil je meer informatie over het aanbod? Je vindt de activiteitenbrochure op uw mat gelijktijdig met de agenda. Kan je niet langer wachten? Hou dan de ProVoet website in de gaten. Daar volgt snel meer informatie.