Overslaan en naar de inhoud gaan

21 maart 2018

Nieuws: Nieuwsflits Congres - 'Reuma' door Kirsten Veenstra

Op 14 november is het zover, het ProVoet-congres over risicovoeten. Tot aan het congres stellen we alvast verschillende sprekers aan u voor en wordt het thema van hun lezing toegelicht. Dit is de eerste lezing die we toelichten, binnenkort volgen er meer.

Het belang van vroegsignalering bij Reuma
Orthopedisch chirurg Kirsten Veenstra zal in haar lezing ingaan op vroegsignalering bij reumapatiënten en het belang van een regelmatig voetonderzoek. Hierbij slaat ze een brug tussen wat de pedicure ziet veranderen aan de voeten van een reumapatiënt en wat de reumachirurg ziet op röntgenfoto’s en welke behandelingen daarbij toegepast kunnen worden. Ze illustreert haar verhaal met verschillende casussen en toont daarbij ook enkele operatievormen, waaronder de nieuwe Weilosteotomie techniek.

Over de spreker – Kirsten Veenstra:Kirsten Veenstra volgde de opleiding tot orthopedisch chirurg in het AMC en Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Van 1998-2007 was zij algemeen orthopeed in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam met als aandachtsgebieden prothesiologie, reumachirurgie en voet-en enkelproblematiek. Sinds 2008 werkt Kirsten Veenstra als orthopedisch chirurg in de Sint Maartenskliniek in Woerden waar is de behandeling van patiënten met reumatische aandoeningen haar aandachtsgebied is. Ook is zij voorzitter is van de voet- en enkelunit.

Kirsten Veenstra ziet winst in een goede verbinding tussen de 1e en de 2e lijn en hecht veel belang aan vroegsignalering en duidelijkheid van ieders rol binnen de behandelcirkel.

Aanmelding en accreditatie
Aanmelden voor het congres kan via www.provoet.nl/congres. Hier vind je ook aanvullende informatie over het programma en de overige sprekers. Het congres vindt plaats op 14 november 2015 en wordt gehouden in het Beatrixtheater in Utrecht. Er zijn 15 accreditatiepunten (ProCERT KwaliteitsRegister voor Pedicures) toegekend in het Domein voetzorg.