Overslaan en naar de inhoud gaan

19 maart 2018

Nieuws: ProVoet Congres Huid - 24 maart 2017

Op 24 maart is het zover: het ProVoet congres over het thema huid. Het congres vindt plaats in het Expotheater van Cinemec Ede met Karlien Bongers als dagvoorzitter.
Een congres speciaal georganiseerd voor onze leden, dat je echt niet mag missen!

Casussen uit de pedicurepraktijk – Menno Gaastra, dermatoloog
Huid, dat lijkt zo’n thema waarover alles al wel een keer is gezegd. Toch zorgen de verrassende invalshoeken voor een vernieuwend en interessant programma. Uiteraard is er veel aandacht voor de praktijk: er worden herkenbare casussen besproken van en met medisch pedicures. Dit is een interactief onderdeel met dermatoloog Menno Gaastra, bekend van zijn lezing binnen het activiteitenprogramma van ProVoet.

Schade door hitte - Brigit Muis, Brandwondenverpleegkundige
Er is ook aandacht voor de beschadigde huid. In deze lezing wordt ingegaan op herstelbare en onherstelbare schade aan de huid als gevolg van hitte (bv. schade door zon of verbranding). En wat kun je als pedicure doen als er huidtransplantaties hebben plaatsgevonden? Brandwondenverpleegkundige Brigit Muis zal deze lezing verzorgen.

Emotie en de huid - Patrick Kemperman, dermatoloog
Een lezing met als invalshoek: emotie. Kippenvel en zweetvoeten, beide zijn verbonden aan emoties. Hoe werkt emotie, welke processen zijn zichtbaar in/op de huid? En wat hebben allergische reacties daar mee te maken? Dermatoloog Patrick Kemperman neemt ons mee in dit proces en gaat in op de rol van het limbisch systeem en immunoreceptoren op de huid.

Huid en cultuur – Irina Cairo
Geen huid is hetzelfde. Toch kunnen we bepaalde karakteristieken toekennen aan huid in de verschillende culturen. Een Aziatische huid reageert anders dan een donkere huid. Maar ook cultuur is van invloed, bijvoorbeeld als het gaat om haren op de huid (mooi vs. niet mooi), of het gebruik van henna. Er is aandacht voor verschillende huidaandoeningen per cultuur en hoe om te gaan met culturele aspecten in geval van risicovoeten.

Massage bij mensen met kanker - Estelle Smits
Het laatste thema dat tijdens het congres behandeld wordt zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van (voet)massage bij kanker. Er wordt stilgestaan bij de effecten, contra-indicaties en de rol van zorgverlener.

Alle onderdelen bij elkaar vormen een interessant programma, waarbij het thema huid vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd. Schrijf je snel in via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmelden voor het congres kan via deze link: http://www.provoet.nl/pages/776/Pedicures/ProVoet-congres.html

Graag tot ziens op vrijdag 24 maart 2017!