Overslaan en naar de inhoud gaan

21 maart 2018

Nieuws: Sneak preview activiteiten 2015-2016

Het activiteitenprogramma voor seizoen 2015-2016 is zo goed als rond en er wordt op dit moment hard gewerkt om alle locaties, sprekers, en consulenten met elkaar af te stemmen en in te plannen. Naar verwachting komt het activiteitenprogramma in augustus via de website beschikbaar en het programmaboekje zal medio september samen met de agenda bij alle leden thuis bezorgd worden.

Net als voorgaande jaren is uw input via de evaluatieformulieren samen met de brainstormopbrengst van de projectgroep ‘ProVoet-activiteiten’ leidend geweest voor de invulling van het activiteitenprogramma. Op veler verzoek komt er een training ‘Omgaan met lastige cliënten’. Verder zijn er vakinhoudelijke lezingen over medicijnkennis, compressietherapie, persoonlijkheidsstoornissen en biomechanica.

Nieuw: omgaan met lastige cliënten
Hoe ga je om met cliënten die lastig zijn, of gewoon veel energie kosten? Leer van elkaar en van de (acteur) trainer hoe je hier op een goede manier mee om kan gaan.

Nieuw: medicijnkennis
De lezing over medicijnkennis wordt gegeven door een ervaren spreker die zelf ook apotheekhouder is. Deze lezing is een goede opfrisser voor de bestaande kennis en biedt aanvullende informatie over wisselwerkingen tussen vrij verkrijgbare medicatie en voorgeschreven medicatie en de gevolgen die dat kan hebben. Uiteraard met de focus op voetproblematiek, denk bijvoorbeeld aan de wisselwerking van clomatrizol wat in veel antimycotica zit, met verschillende andere medicatie.

Nieuw: compressietherapie
De lezing over compressietherapie wordt gegeven door Jos Muylkens en gaat over de verschillende vaatproblemen en de werking van compressietherapie. 

Nieuw: persoonlijkheidsstoornissen 
De lezing over persoonlijkheidsstoornissen gaat in op de verschillende typen persoonlijkheidsstoornissen en biedt kennis en informatie zodat je in de praktijk weet hoe je er mee om kunt gaan. 

Nieuw: biomechanica
De lezing over biomechanica tot slot, wordt verzorgd door Babette van de Zwaard, zij is bewegingswetenschapper en neemt je mee in de bron van informatie die je kunt halen uit drukmetingen (blauwdrukken), looppatroon en ganganalyse.

Wondzorgen, Instrumenten en frezen
Lezingen die herhaald worden zijn de lezing Wondzorgen, Instrumenten en frezen in de pedicureprakijk, De behandeling van kanker en de gevolgen voor de voeten, Een frisse blik op je praktijkvoering en Samen Slimmer Ondernemen.

Nog in te vullen: voetchirurgie
Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een lezing over voetchirurgie en enkele andere concepten. Het programma kan dus nog wijzigen! Heb je aanvullingen of tips? Laat ze weten via info@provoet.nl 

Let op: het nieuwe activiteitenprogramma komt medio augustus op onze website. Vanaf dat moment kun je je aanmelden.