Overslaan en naar de inhoud gaan

21 maart 2018

Nieuws: Uitreiking eerste diploma’s traject Maatwerk Medisch Pedicure

Afgelopen donderdag namen de eerste deelnemers aan het traject Maatwerk Medisch Pedicure hun diploma medisch pedicure in ontvangst. Nieskje van Eijsden en Wendy Van ’t Verlaat kregen het diploma overhandigd door Cas van de Groes, directeur van ProVoet.

Nieskje van Eijsden: “Dit is de ultieme manier om als oude rot in het vak erkenning te krijgen. Ik vind vooral de positieve insteek fijn: er wordt eerst gekeken wat je al kan, daarna wat je er nog bij moet doen. Ik ben al 30 jaar actief en wilde nu graag het diploma medisch pedicure halen. Het traject was voor mij heel duidelijk. Ik voelde me ook helemaal niet onzeker: ik werk al jaren zo, dit is juist een bevestiging van mijn kennis en kunde.”

Wendy van ’t Verlaat: “Het was zeker goed te doen en ging ook heel snel. Het is vooral fijn dat ze gewoon meekijken in je eigen vertrouwde praktijk met bekende patiënten. Ik werk al 23 jaar in deze markt en ben erg blij dat ik deze stap heb gezet. Als andere pedicures maar even de ambitie hebben om door te gaan zou ik zeggen: zeker doen!”

Bij het traject Maatwerk Medisch Pedicure wordt rekening gehouden met aanwezige kennis en vaardigheden. Vooraf is een duidelijke lijst met beroepsproducten (bewijsstukken) opgesteld. Als de aangeleverde beroepsproducten worden goedgekeurd, krijgt de pedicure daarvoor vrijstelling. Hierop volgt een werkplekbezoek om enkele zaken nader te beoordelen, bijvoorbeeld als de kennis en vaardigheden niet voldoende naar voren kwamen in de aangeleverde beroepsproducten. Tenslotte volgt bijscholing op maat voor de kennis en vaardigheden die niet kunnen worden aangetoond.

Bekijk ook de website van ProVoet voor meer informatie over het traject Maatwerk Medisch Pedicure