Overslaan en naar de inhoud gaan

21 september 2021

Nieuws van de klachtenfunctionaris 

Onze klachtenfunctionaris bemiddelt voor klachten tussen jou en de consument over de pedicurebehandeling. Pedicures hebben een wettelijke verplichting om een klachtenprocedure te hebben en dat brengt met zich mee dat klachten actief behandeld moeten worden.

Een klacht is voor jou een kans! Een klagende cliënt komt bij jou met zijn klacht. Realiseer je dat een klagende cliënt aan jou een kans geeft om een mindere ervaring goed te maken. Niet alle ontevreden klanten zullen je deze mogelijkheid bieden.

Klachten zijn een graadmeter voor de klanttevredenheid over jou en jouw organisatie. Hoe je klachten oplost, toont aan of je voldoende klantgerichtheid, organisatievermogen en slagkracht hebt. En niet onbelangrijk… je voldoet daarmee aan de wettelijke bepalingen.

We constateren steeds vaker dat ProVoet-pedicures géén enkele reactie geven op klachten die voorgelegd worden door de klachtenfunctionaris aan de ProVoet-pedicure. Dat vindt ProVoet een pijnlijke constatering. Los van het feit dat dit gedrag niet past bij een professional die kwalitatieve voetzorg verleent, is de consequentie dat de klagende consument door de klachtenfunctionaris wordt doorverwezen naar de Geschillencommissie.

Als de Geschillencommissie oordeelt dat de klagende partij in het gelijk wordt gesteld, dan is de consequentie vaak dat de pedicure verplicht wordt om de kosten van de pedicurebehandeling, een eventuele schadevergoeding en de behandelingskosten van de Geschillencommissie te voldoen. Dat is een bedrag dat vaak veel hoger ligt dan wat de reguliere klachtenbehandeling door de klachtenfunctionaris van ProVoet kost.

Een dringend verzoek dus voor aangesloten pedicures om te reageren op verzoeken van de klachtenfunctionaris.