11 april 2023

Pedicures binnenkort zichtbaar op ZorgkaartNederland

Branchevereniging ProVoet start een nieuwe samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland. Het belangrijkste doel? De kwaliteit van pedicures inzichtelijk maken en hun vindbaarheid vergroten. Dit betekent in de praktijk dat ook onze beroepsgroep binnenkort vindbaar is op het grootste zorggerelateerde reviewplatform: ZorgkaartNederland. De verwachting is dat pedicures zich vanaf oktober 2023 digitaal kunnen presenteren. Deelname is gratis en zij bepalen uiteraard zelf of ze hier aan mee willen doen. Je dient de beschikking te hebben over een KVK-nummer en een AGB-code. 

“We zijn blij dat we door deze nieuwe samenwerking met ProVoet ons de komende periode gaan inzetten voor meer waarderingen. Voor de cliënt betekent dit meer inzicht in het aanbod van pedicures, de door cliënten ervaren kwaliteit en daardoor ook meer regie op zijn of haar zorgproces. Zo kunnen we met ZorgkaartNederland cliënten steeds beter ondersteunen bij het keuzeproces,” aldus Dianda Veldman, directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland.

Ook directeur van ProVoet Ron Verschuren is zeer verheugd met de nieuwe samenwerking. “Wij zetten al jaren in op zichtbare kwaliteit van onze pedicures. Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat het pedicureberoep voor het grootste gedeelte een zorgberoep betreft. De zichtbaarheid op ZorgkaartNederland bevestigt dat des te meer.”

Gezamenlijk de zorg verbeteren

Hoe vind je als patiënt in Nederland goede zorg? Ruim één miljoen mensen per maand kijken op ZorgkaartNederland.nl. Waarderingen en ervaringen zijn een belangrijke bron voor cliënten tijdens de zoektocht naar hun zorgaanbieder. Door het delen van ervaringen helpen cliënten elkaar met het vinden van passende zorg. Hun ervaringen zijn daarbij onmisbaar. Ook pedicures krijgen op deze manier toegang tot betrouwbare feedback. ZorgkaartNederland vormt voor hen een goede basis om aan de slag te gaan met verbeterpunten.

Over ZorgkaartNederland

Voor inwoners van Nederland is ZorgkaartNederland het grootste keuzeplatform in de gezondheidszorg met uitgebreide informatie en patiëntwaarderingen over een breed scala aan zorgverleners. Zorgaanbieders herkennen in ZorgkaartNederland een betrouwbaar platform waar zij zich kunnen presenteren. Daarnaast is het een veilig platform. Ze worden hierop gewaardeerd, hebben de mogelijkheden om klachten te herstellen en worden makkelijker online gevonden.