Overslaan en naar de inhoud gaan

17 januari 2020

ProCert stopt Maatwerk Medisch Pedicure (MMP)

Medio 2016 startte ProCert het traject Maatwerk Medisch Pedicure (MMP). Dit vanuit het oogpunt dat er een grote groep ervaren pedicures DV en DV/ RV is, die graag het diploma medisch pedicure wil halen. Het bestuur van ProCert heeft inmiddels besloten om te stoppen met MMP. De regeling heeft niet gebracht wat er op voorhand van werd verwacht en wordt daardoor simpelweg te kostbaar.

Al in 2017 bleek dat de deelnamecijfers ver achterbleven bij de begroting. De beoogde doelgroep betrof ongeveer 3.700 pedicures DV en DV/ RV en daarvan werd bij aanvang ten doel gesteld dat ongeveer 1.000 tot 1.500 pedicures deel zouden nemen aan dit traject. Vanaf de start in 2016 hebben slechts 44 pedicures zich aangemeld, waarvan drie pedicures momenteel het traject (nog) niet afgerond hebben.

Overgangsregeling 

Voor de drie pedicures die momenteel nog deelnemen aan het traject MMP geldt er een overgangsregeling. Voor pedicures die alsnog belangstelling hebben is er een alternatieve regeling beschikbaar, dat is de reguliere EVC-procedure (EVC staat voor Eerder Verworven Competenties).