Overslaan en naar de inhoud gaan

29 maart 2018

ProVoet Column: Of ik een wolf was..

Verandering geeft altijd weerstand. Negatieve reacties worden dan soms ongenuanceerd naar buiten gebracht. Dat merkte ik bij de algemene ledenvergadering. De vraag was: ben jij ook zo’n wolf in schaapskleren? 

Er zijn momenteel veel ontwikkelingen die de aandacht van het ProVoet-bestuur vragen. Het nieuwe beleidsplan geeft hier mede invulling aan. Alle leden hebben tijdens de regiobijeenkomsten hun ideeën voor de toekomst van de pedicure kunnen inbrengen. Nog nooit is er zo transparant en met zoveel inzet nieuw beleid gemaakt. 

Het beleidsplan werd dan ook snel goedgekeurd tijdens de ALV. Mijn verbazing was dan ook groot toen mij deze vraag werd gesteld. Toen ik achterin de zaal aangaf dat ik straks gekozen hoopte te worden in het bestuur, was de reactie van een collega-pedicure: “Ga je echt wat voor ons doen of ben je ook zo’n wolf in schaapskleren?” Een beetje beduusd gaf ik aan dat ik met mijn ruime ervaring (30 jaar) als ondernemer hoopte een steentje te kunnen bijdragen. Achteraf dacht ik: ik had deze mevrouw moeten vragen of ze zelf haar steentje heeft bijgedragen door mee te discussiëren op de bijeenkomst bij haar in de regio. Hierbij is écht geluisterd naar de leden. Het beleidsplan is hiervan het bewijs. 

Gelukkig kreeg ik ook veel positieve reacties tijdens de ALV. Daar blijf ik me vooral op richten. Ik wil aan de bestuurstafel vooral het geluid uit het werkveld laten horen. Ik beloof dat ik mij als bestuurslid en pedicure, met open vizier, maximaal in ga zetten voor ons mooie vak. En ál onze leden…

Linda Jonkers

Ik ben medisch pedicure en heb een schoonheidsinstituut en voetverzorgingpraktijk in Zoetermeer. Op de ALV ben ik gekozen tot bestuurslid algemene zaken.