Overslaan en naar de inhoud gaan

29 maart 2018

ProVoet Column: Meedenken

ProVoet is een vereniging. Een vereniging heeft altijd een doel dat nagestreefd wordt. Zo ook onze vereniging, namelijk belangenbehartiging van de pedicure (onze leden) in Nederland. Een behoorlijk algemeen doel mag ik wel zeggen.

Dat doel behoeft wel enige verdieping anders is het niet te overzien, want er gebeurd nogal wat op ons vakgebied. In mijn vorige column gaf ik al aan dat er een nieuw beleidsplan gaat worden samengesteld en dat we daar dit jaar mee starten. Een beleidsplan biedt houvast om het doel van onze vereniging zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Ik hoef dan ook niet uit te leggen dat dit een belangrijke klus is voor het bestuur. Niet alleen voor het bestuur overigens, maar ook voor de leden. Als lid van onze vereniging kan je meedenken over de toekomst van ons vak. Beleid dat gedragen wordt door leden van een vereniging is één van de belangrijkste factoren voor succes. Dat betekent niet dat je het overal mee eens hoeft te zijn, maar op positief kritische wijze input leveren is goed voor onze vereniging en voor ons beroep.

De eerste mogelijkheid om je stem te laten horen is op de algemene ledenvergadering op 24 mei van dit jaar. Iedereen die een mening heeft over de toekomst van ons vak kan deze hier laten horen. Er zijn wel wat spelregels aan verbonden zoals van te voren je komst aanmelden. Je mening vooraf schriftelijk formuleren hoort daar ook bij. Het is en blijft een belangrijke statutaire aangelegenheid van onze vereniging, maar aan de andere kant ook een uitgelezen kans om informatie op te halen over je beroep.

Daarnaast gaan we na de zomervakantie met het bestuur weer alle hoeken van het land bezoeken om informatie en input op te halen bij jullie. Volop mogelijkheden dus om mee te denken over de toekomst van ons beroep. Ik zou het top vinden als daar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt, zodat we in 2015 een breed gedragen beleidsplan kunnen presenteren. Heel graag tot ziens!

Jeannet Schuurman

Jeannet is Bestuurslid Ondernemerschap bij ProVoet.