Overslaan en naar de inhoud gaan

29 maart 2018

ProVoet Column: Parels

Vandaag werd ik blij, heel blij. Als het goed is gaat er bij jullie allemaal een belletje rinkelen als ik het over de parels van ProVoet heb. Die parels zijn we als bestuur momenteel aan het ophalen bij onze leden, parels met een hele belangrijke missie. Ze dienen als basis voor het nieuwe beleidsplan van onze vereniging.

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, zonder files richting Zwolle en 46 hopelijk positief kritische deelnemers aan de regiobijeenkomst “Parels van ProVoet”, alle ingrediënten voor een succesvolle bijeenkomst zijn aanwezig. Het is al weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst het land in ben geweest voor ProVoet en dat ervaar ik echt als een gemis. Om feeling te houden met je leden is luisteren naar wat die leden bezighoudt van groot belang.

Via de social media pik je veel op, maar er gaat niets boven persoonlijk contact. Daaruit zijn in het verleden hele waardevolle contacten ontstaan. Velen van hen zijn op diverse manieren betrokken gebleven bij activiteiten binnen onze vereniging. Bij eerdere regiobijeenkomsten kregen we achteraf vaak de feedback dat het erg veel eenrichtingsverkeer was. Het bestuur kwam vertellen en de leden kwamen om te luisteren. De opzet van deze bijeenkomsten moest dus anders. Toekomstplannen voor onze beroepsgroep kun je niet vormgeven zonder input van de mensen die het aangaat: onze leden.

Daarom werd ik blij vanmiddag. Wat een groep betrokken collega’s mochten wij begroeten in Zwolle. Iedereen werd met de juiste impulsen aangezet tot het uiten van hun gedachten en visies als het gaat om de toekomst van ons vak. Het resultaat was een prachtige mengeling van diverse goede ideeën (lees parels) die rechtstreeks komen van de mensen die het aangaat en zo hoort het ook te gaan. Aan het bestuur straks de schone taak om door middel van al deze parels de bekende stip op de horizon te bepalen en de beleidsmatige weg er naar toe te beschrijven in een nieuw beleidsplan.

Dank collega’s in Zwolle voor jullie waardevolle bijdrage. Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst.

Jeannet Schuurman

Jeannet is Bestuurslid Ondernemerschap bij ProVoet.