Overslaan en naar de inhoud gaan

29 maart 2018

ProVoet Column: Plus, plusser of toch maar plust?

Het leeft nog steeds behoorlijk en niet in de laatste plaats bij mezelf. De specialistisch pedicure oftewel de pedicure plus of plus plus weet niet zo goed wat ze moet doen. Meegaan met de ontwikkelingen en medisch pedicure worden of pedicure blijven. Laten we eerlijk zijn, heel veel pedicures in deze ‘tussengroep’ bezitten veel, mogelijk zelfs alle, kwaliteiten om als medisch pedicure door het leven te kunnen gaan. Maar om je kwaliteiten erkend te krijgen moet je een traject doorlopen. Dat kost tijd en geld.

De verslagen van diverse zeer gewaardeerde collega’s bij mij uit de regio staan nog roodgloeiend op mijn netvlies. Werkelijk enorm dikke boekwerken met uitgebreide beschrijvingen van alle ervaringen die men had opgedaan in de afgelopen jaren moesten ter beoordeling worden voorgelegd aan een beoordelingscommissie. Ik heb me serieus wel eens afgevraagd of al deze mooie verslagen van het begin tot het eind werkelijk werden gelezen door deze commissie. Ik zag vooral de enorme berg werk die het maken van dit boekwerk met zich mee zou brengen. Dat heeft me er tot nu toe van weerhouden om stappen te zetten en eindelijk mijn kwaliteiten eens te laten waarderen. Daar gaat het me om, gewoon alle opgedane kennis gewaardeerd zien in een erkend diploma.

Daarnaast vind ik het belangrijk om de regie in eigen handen te kunnen houden. Ik hoef niet direct onderdeel te worden van de zorgketen, daar ligt niet echt mijn ambitie. Ik wil wel graag zelf kunnen bepalen hoe mijn toekomst als pedicure er uit gaat zien. Een opleidingshiaat mag daarbij voor mij geen belemmering vormen. Dat zou toch zonde zijn.

Dit klinkt alsof ik de keuze al gemaakt hebt en dat is ook zo. Natuurlijk word ik uiteindelijk medisch pedicure, ik wil voor het pedicurevak graag ‘the whole package’ op niveau 4 en bij de schoonheidsverzorging kan ik voldoende uit de voeten met niveau 3. Nu maar eens kijken hoe de weg richting niveau 4 bewandeld moet worden, een uitdaging op zich om voor ‘plust’ te gaan.

Jeannet Schuurman

Jeannet is Bestuurslid Ondernemerschap bij ProVoet.