Overslaan en naar de inhoud gaan

29 maart 2018

ProVoet Column: Samen steeds sterker

Het nieuwe beleidsplan 2015-2020 is goedgekeurd in de ALV. Na een periode van voorbereiding is er een nieuwe stip op de horizon gezet voor onze beroepsgroep. Alle betrokken partijen hebben de kans gehad en benut om mee te denken. De regiobijeenkomsten waren goed bezocht en voor de ALV moesten we zelfs uitwijken naar een andere, grotere locatie: het nieuwe Van Der Valk Hotel in Veenendaal. In een hypermoderne zaal met alle nieuwe digitale snufjes, konden we eerst onze kennis van platte kindervoeten opvijzelen en vervolgens zeer effectief het formele deel van de algemene ledenvergadering afronden. Een feestelijke dag en een mooie start voor een nieuwe beleidsperiode.

Daar waar in het vorige beleidsplan hoog werd ingezet op borging en stimulering van 
kwaliteit van werken, integratie van onze beroepsgroep in de zorgketen en verhoging van 
ondernemerschap, gaan we nu meer de diepte in. Kwaliteit blijft een belangrijk item en 
ondernemerschap natuurlijk ook. Profilering van ons vak is nog steeds nodig, want de markt kent ons inmiddels al wel een beetje, maar nog lang niet genoeg.

We gaan ook werken aan onze vereniging zelf en willen een nog sterkere vereniging worden dan weal zijn. Hoe groter je bent, hoe moeilijker het wordt om iedereen te bereiken, te bedienen en tevreden tehouden. Dat is een uitdaging die we als bestuur graag aan gaan, samen steeds sterker worden.

Nu kunnen we flink aan de slag om het nieuwe beleid daadwerkelijk inhoud te geven. Ik ben erg blij met al die fantastische mensen die onze organisatie in dienst heeft. Zij hebben echt ongelooflijk veel werk voor ons verzet de afgelopen periode. Samen gaan we ons beroep nog sterker maken.

Jeannet Schuurman

Jeannet is Bestuurslid Ondernemerschap bij ProVoet.