Overslaan en naar de inhoud gaan

29 maart 2018

ProVoet Column: Toekomstdromen

Een nieuw seizoen ProVoet staat weer voor de deur en deze zal naast de dagelijkse gang van zaken hoofdzakelijk in het teken staan van het samenstellen van een nieuw beleidsplan ten behoeve van ons vak. Wat wordt de toekomst van ons vak? Hoe ziet over vijf jaar ons beroep eruit. Gaan we nog meer richting de zorg of heeft ons beroep commercieel ook een toekomst? Is het nodig om onderscheid te maken tussen de pedicure en de medisch pedicure om zo iedereen optimaal te kunnen bedienen? Zijn de behoeftes werkelijk zo verschillend of moeten we ze vanuit andere invalshoeken bekijken? Hoe profileren we ons beroep nog meer bij aanpalende beroepsgroepen? Hebben we eenmaal een toekomstvisie helder, wat moeten we dan met deze in ons achterhoofd vooral niet over het hoofd zien?

Allemaal hersenkrakers waar we ons de komende maanden over gaan buigen. In september starten de regiobijeenkomsten waarbij ieder belangstellend lid kan meedenken over de toekomst van ons vak. We komen in alle uithoeken van het land dus dat mag geen belemmering zijn om je stem te laten horen. Ik heb het geloof ik al eerder gezegd, maar een breed gedragen beleid komt onze professie ten goede, dus schroom niet om je visie met ons te delen.

Maar hoe geef je als individuele pedicure vorm aan een visie voor een hele beroepsgroep? Dat is heel lastig en ook niet nodig. We zijn juist nieuwsgierig naar jullie toekomstplannen. Hoe zien over een aantal jaren jullie praktijken eruit, welke doelen en dromen hebben jullie voor ogen en hoe denk je die te bereiken? Wat heb je nodig om naar die toekomstdroom toe te werken? Kun je zelf initiatieven ontplooien en waar zie jij kansen en uitdagingen voor ProVoet als jullie belangenbehartiger?

Door het klein te maken, blijft het voor jezelf overzichtelijk, maar help je ons enorm. Wij gaan namelijk als bestuur aan de slag om alle verworven input, alle kleine stukjes informatie om te vormen in een nieuw beleid voor de komende jaren. Dit nieuwe plan vormt de basis voor ongetwijfeld vele nieuwe initiatieven ter bevordering van verdere professionalisering van ons beroep. Op de algemene ledenvergadering van 2015 zullen we het nieuwe beleidsplan aan jullie presenteren, jullie komen toch ook?

Jeannet Schuurman

Jeannet is Bestuurslid Ondernemerschap bij ProVoet.