Overslaan en naar de inhoud gaan

09 oktober 2020

Vektis vereenvoudigt structuur AGB-register

In de afgelopen periode heeft Vektis met alle branche- en beroepsorganisaties (ProVoet, NMMV en Stipezo) gesprekken gevoerd over de actualisatie en vereenvoudiging van het AGB-register. De structuur in het AGB-register van Vektis komt niet meer overeen met de structuur van de registers van de diverse branche- en beroepsorganisaties. Een diploma of enkel een registratie als lid van een branche- of beroepsvereniging is niet meer voldoende voor het aanvragen van een AGB-code. Alleen een registratie in een kwaliteitsregister moet kwalificerend zijn voor het verstrekken van een AGB-code.  

Dat betekent dat vanaf heden uitsluitend AGB-codes worden verstrekt wanneer sprake is van een geldige en actuele registratie in één van de volgende kwaliteitsregisters:
-    Kwaliteitsregister voor Pedicures – KRP (ProCert)
-    KABIZ (NMMV)
-    RPV (Stipezo)

Zorgverzekeraars nemen deze kwalificaties in toenemende mate op in hun verzekeringsvoorwaarden. Vektis sluit haar AGB-register hierop aan en zal actualiteit daarvan periodiek toetsen. Het wordt daarmee steeds belangrijker om een geldige en actuele inschrijving in het KRP te hebben. Het KRP is overigens alleen toegankelijk voor de pedicure met een specialisatie. Bovenstaande berichtgeving geldt daarmee dus niet voor basispedicures.