Overslaan en naar de inhoud gaan

19 maart 2018

Vooraankondiging AVG tool

Per 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Alle bedrijven en organisaties die werken met persoonsgegevens zullen zich moeten voorbereiden op deze AVG.

Vanuit ProVoet stellen we hiervoor onze leden een online tool beschikbaar. Met deze online tool doorloop je stap voor stap een checklist om te beoordelen of je voldoet en welke aandachtspunten er eventueel nog zijn. Na succesvolle afronding ontvang je een AVG-verklaring.

Testfase
Op dit moment is een kleine groep pedicures uit onze poule de AVG tool aan het testen. We verwachten dat de AVG tool medio maart voor alle leden toegankelijk wordt. Zodra de AVG tool klaar is zullen we je hierover informeren.

De AVG tool
De AVG tool is een online tool, waarmee je er via vijftien onderwerpen voor zorgt dat je praktijkvoering AVG-proof is. Aan de hand van duidelijke instructies en uitleg pas je de ICT, de organisatie, de communicatie en alle juridische zaken als contracten aan de nieuwe eisen aan. Met het programma zie je geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd. Kosten voor gebruik van de AVG tool bedragen € 29,50.

Tip: begin op tijd
Op 25 mei moet je praktijkvoering in principe volledig aan de wet voldoen. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan is het in ieder geval belangrijk dat je kunt laten zien dat je ermee bezig bent. Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met de AVG tool. Op die manier houd je ruimte om eventuele verbeterpunten door te voeren en te controleren.