De professionele pedicure

Heeft u wel eens bedacht wat uw voeten allemaal doen? Ze brengen u overal heen. Ze mogen best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Bovendien bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel. Als u uw voeten echt de aandacht wilt geven die ze verdienen; bezoek dan regelmatig een Provoet pedicure of medisch pedicure.

De professionele ProVoet pedicure 

Pedicures die zijn aangesloten bij ProVoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en heeft circa 12.000 leden (november 2021). Ook bevordert ProVoet de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.

De professionele pedicure herken je aan het ProVoet logo. Gediplomeerde leden voeren dit logo op hun gevelbord, afsprakenkaartjes, etc. Via de ledenzoeker op deze website, kan iedereen een pedicure in de buurt zoeken. Vanzelfsprekend staan de specialisaties van onze leden daar vermeld.

Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP)

Medisch pedicures kunnen zich registreren in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Staat de pedicure geregistreerd, dan voldoet zij aan de onderstaande kwaliteitsnormen:

  • Het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu;
  • Het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen;
  • Het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

In het KRP staan momenteel ruim 6500 pedicures geregistreerd (maart 2018).

Welke pedicures zijn er: