Overslaan en naar de inhoud gaan

23 maart 2021

De petitie: hoe nu verder?

Tijdens afgelopen tweede lockdown startte ProVoet de petitie ik wil voetzorg op IKWILVOETZORG.nl. Een petitie hoofzakelijk bedoeld voor cliënten, om de noodzaak van voetzorg te benadrukken. Momenteel krijgen wij zo nu en dan de terechte vraag: hoe nu verder? We vroegen het initiator Nathalie Klopman, communicatieadviseur bij ProVoet.

Ledenservice alleen per e-mail bereikbaar

Is de petitie al gestopt?
Nee, hij staat gewoon nog open. Wel is het, wat mij betreft iets te snel, tot stilstand gekomen. Maar dat komt natuurlijk ook door het feit dat de branche heropend is. Gelukkig maar. Voorlopig laten we de website nog wel even open staan. Mocht er onverhoopt nog een derde lockdown komen, dan kan de petitie wellicht alsnog in een stroomversnelling raken. Ik ga overigens niet uit van een derde lockdown en dat is ook zeker niet te hopen, maar niets is natuurlijk helemaal zeker in deze bijzondere tijd.

Ben je tevreden met het resultaat? 
Ik wil iedereen die heeft getekend hartelijk bedanken. En natuurlijk in het bijzonder de leden die aan de verspreiding van de website hebben bijgedragen, in hun cliëntenkring. Het is niet niks: bijna 17.000 handtekeningen (op 23 maart 2021). Toch moet ik ook eerlijk zijn: ik had gehoopt en stiekem verwacht dat we er meer zouden ophalen. Wil je een petitie officieel kunnen aanbieden, dan is dit aantal helaas te weinig.

Wat ga je nu met de handtekeningen doen?
Ze zijn sowieso erg nuttig. Momenteel zijn we bezig met een rapport van allerlei verzamelde voetproblemen, die ontstaan zijn tijdens afgelopen lockdown. Dit is de uitkomst van een ledenonderzoek. Hiermee hebben we wederom een instrument in handen waarmee we het belang van voetzorg krachtig aan de buitenwereld kunnen tonen. En natuurlijk: wat de directe gevolgen zijn geweest van het sluiten van de branche. Wellicht dat ik de handtekeningen hier aan toevoeg. Deze website met handtekeningen is sowieso erg handig om aanvullend in te zetten bij mogelijke toekomstige lobbyacties, waarbij wij aandacht vragen voor de positie van het pedicureberoep als zorgberoep.

Tot slot: heeft het nu nog wel zin om alsnog te ondertekenen?
Zeker! Ook nu de branche weer open is, kunnen cliënten de website gewoon nog ondertekenen. En daar kunnen onze leden een rol in spelen. Wijs je cliënten op het bestaan van ikwilvoetzorg.nl en laat ze, met terugwerkende kracht, alsnog in actie komen.