Overslaan en naar de inhoud gaan

18 december 2020

Handhavingsverklaring voor pedicures tijdens de lockdown

Sinds 1 december jl. is vanuit de overheid de coronawet van kracht die de model-noodverordening verving. In het laatst genoemde model stond ook de uitzonderingspositie van 'medisch noodzakelijke voetzorg' tijdens de eerste lockdown opgenomen.

ProVoet heeft de huidige situatie (sinds 15 december jl.) rond 'medisch noodzakelijke voetzorg' opnieuw ter beoordeling bij de overheid neergelegd. Inmiddels hebben we wederom alle benodigde toezegging ontvangen. In de handhavingsverklaring staat de situatie voor pedicurewerkzaamheden tijdens de nieuwe lockdown beschreven. Behandel je momenteel 'medisch noodzakelijk' of vanuit de Wet langdurige zorg? Print het document uit en laat het bij eventuele handhavingsacties zien. 

Klik hier voor het handhavingsdocument 

Vind je de tekst in de verklaring lastig? Ga dan direct naar de samenvatting, die helemaal onderaan in de verklaring staat opgenomen.

Kom je toch in de problemen met jouw praktijk of werkzaamheden? Meld het ons direct via info@provoet.nl. Wij nemen in dat geval direct contact op met de betreffende instanties.