Overslaan en naar de inhoud gaan

22 februari 2021

Overheid scherpt 'medisch noodzakelijke voetzorg' aan

Tot onze grote verbazing kregen wij het bericht dat op de website van de Rijksoverheid het beleid rond 'medisch noodzakelijke voetzorg' is aangescherpt. Dit zou alleen nog mogen als een behandeling valt onder de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg. Deze actie heeft plaatsgevonden zonder overleg met ProVoet.

Momenteel zoeken wij uit waar dit vandaan komt en gaan we uit van een fout die hersteld wordt. In de tussentijd is ProVoet van mening dat medisch noodzakelijke voetzorg 'gewoon' plaats kan vinden, volgens wegingskader én Covid-19 protocollen.

Op de betreffende pagina van de Rijksoverheid staat het volgende:

Een pedicure mag bijvoorbeeld wel een medisch noodzakelijke behandeling uitvoeren. Dat mag alleen met een behandeling die valt onder de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg.

 Bekijk de website

En ook op deze pagina van de Rijksoverheid is de regelgeving aangescherpt, volgens bovenstaande informatie.

Persconferentie 23 februari
Dinsdag 23 februari vindt er opnieuw een persconferentie plaats. Er gaan geruchten dat tijdens deze persconferentie wordt medegedeeld dat contactberoepen, zoals de pedicure, spoedig weer volledig open kunnen. Als dit officieel bevestigd kan worden informeren wij jullie uiteraard verder.
De hierboven genoemde wijziging op de website van de Rijksoverheid heeft betrekking op de lockdown-situatie, waarin wij ons nu bevinden.