Overslaan en naar de inhoud gaan

06 mei 2020

Pedicures en medisch pedicures hervatten werkzaamheden

De kogel is door de kerk: pedicures en medisch pedicures mogen vanaf maandag 11 mei 2020 de praktijken openen en de werkzaamheden hervatten. Zoals de meesten van jullie altijd al doen kan er alleen op afspraak worden gewerkt. ProVoet adviseert om strikt volgens de covid-19 protocollen te werken. Voordat een cliënt wordt behandeld moet duidelijk zijn dat hij of zij geen klachten heeft die kunnen duiden op corona. Hanteer vooraf de triage-vragen die bovenaan de protocollen staan en controleer dit nogmaals kort vóór elke behandeling start.

In de persconferentie van het kabinet op 6 mei 2020 werd bekendgemaakt dat alle contactberoepen weer aan de slag mogen. De overheid gaat ervan uit dat pedicures en medisch pedicures werken conform de door de brancheorganisatie opgestelde covid-19 protocollen, zo berichtten zij aan ProVoet. Het is daarom van belang dat je je daaraan houdt om eventuele consequenties te voorkomen.

Houd je aan de covid-19 protocollen 
Indien er hernieuwde inzichten zijn vanuit praktijk of de overheid worden de protocollen aangepast. Wij brengen jullie hiervan op de hoogte via de website, nieuwsbrief en social media.   

Cliëntenposter
Aan het einde van deze week ontvangen onze leden per e-mail een digitale poster (A4-formaat). Hang deze op bij de entree van jouw praktijk of e-mail de poster naar jouw cliënten, voordat de behandeling plaatsvindt. De poster laat zien waar een cliënt op moet letten bij een pedicurebehandeling, ten tijde van corona.