Overslaan en naar de inhoud gaan

29 september 2020

Registratieplicht voor pedicures na persconferentie

Maandagavond 28 september hielden Mark Rutte en Hugo de Jonge een nieuwe persconferentie en kondigden landelijke en regionale maatregelen aan. Vanaf dinsdagavond 18.00 uur zijn ook contactberoepen voor tenminste drie weken verplicht om cliënten te registreren, zodat de GGD bron- en contactonderzoek kan doen als er sprake is van besmetting. 

Pedicures en medisch pedicures werken (meestal) op afspraak en zijn zodoende op de hoogte van de cliëntgegevens en behandeltijdstippen. Echter hebben cliënten tot op heden nooit expliciet toestemming gegeven om de persoonsgegevens aan de GGD door te geven in het geval van bron- en contactonderzoek. Privacybescherming blijft, ondanks covid-19, een belangrijk aandachtspunt. Daarom kun je vanaf nu (bijvoorbeeld) gebruik maken van het bijgevoegde ProVoet registratieformulier.

Let op: indien een cliënt weigert om toestemming te geven is dat géén reden om de cliënt niet te behandelen. Lees hier verder.

Download het ProVoet registratieformulier

Pedicures en medisch pedicures van ProVoet werken volgens het Bedrijfshandboek (voorheen Code van het Voetverzorgingsbedrijf) en houden zich aan de Covid-19 protocollen. Het werken met mondmasker is in onze branche vanzelfsprekend en de protocollen laten al zien dat een mondmasker voor de cliënt óók tot de mogelijkheden behoort.

De toename van het aantal COVID-19 besmettingen is onrustbarend. Als het zo door gaat raakt de zorg opnieuw overbelast en is een tweede intelligente lockdown niet uit te sluiten. Met alle (economische) gevolgen van dien. ProVoet doet daarom een klemmend beroep op haar leden om de protocollen werkelijk in acht te nemen en elkaar daar op aan te spreken. Verslappen is geen optie, we hebben het met elkaar in de hand!

Bekijk de Covid-19 protocollen