Overslaan en naar de inhoud gaan

16 maart 2020

Spoedeisende behandelingen niet-coronapatiënten kunnen doorgaan

Let op: het meest recente bericht is hier te lezen
Eerder vandaag bracht ProVoet het advies uit aan al haar leden om de pedicurepraktijk te sluiten en alle ambulante werkzaamheden stop te zetten tot en met in ieder geval 28 april 2020. We brengen één belangrijke nuance aan op dit advies: medisch noodzakelijke instrumentele behandelingen van niet-coronapatiënten* mogen wél doorgaan. Alleen in deze gevallen adviseren wij dus om de praktijk wél open te houden.

De behandelingen die hieronder vallen zijn: de instrumentele behandelingen bij Sims 3 patiënten, in het geval van pre-ulcera, ulcera en bij ingegroeide teennagels. Met het uitvoeren van deze behandelingen kunnen we complicaties bij deze cliënten voorkomen, zodat de reeds overbelaste ziekenhuizen en huisartsen niet extra worden belast met deze complicaties. Het bestuur van ProVoet vindt het belangrijk dat wij als brancheverenging ook hier onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en noodzakelijke (spoed)zorg blijven leveren.

Deze beslissing is in overleg met de NVvP tot stand gekomen.

*De behandelaar dient te allen tijde de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het contact met de patiënt in acht te nemen (geen contant geld aannemen, geen handen schudden, geen mensen met klachten behandelen enzovoort.) Lees hierover in onze eerdere publicatie.