Overslaan en naar de inhoud gaan

Loondoorbetalingsrisico

Hoeveel loondoorbetalingsrisico loop jij als je personeel ziek wordt? Als werkgever ben je verplicht om minimaal 70% van het (bruto)loon door te betalen als een werknemer langdurig ziek wordt.  Daarnaast moeten werkgever en werknemer zich samen met de bedrijfsarts en arbodienst inspannen voor het re-integratietraject waar veel tijd, energie, geld en regelwerk bij komt kijken.  De risico's die je loopt en de mogelijkheden die je hebt om dit risico te verkleinen zijn voor je op een rij gezet. 

Webinar loondoorbetaling bij ziekte 21 april 2022

Op 21 april, van 16.00 tot 17.15 uur, organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland een webinar over loondoorbetaling bij ziekte, de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en de twee sporen van re-integratie. Wat houdt een verzuimverzekering precies in en wat betekent het om zo’n verzekering af te nemen? En hoe kun je zo goed mogelijk omgaan met de twee sporen van re-integratie als je te maken krijgt met één of meerdere werknemers die uitvallen? Op deze en andere vragen gaan we uitgebreid in. Ben jij erbij? 

Schrijf je nu in voor de webinar over verzuim op de werkvloer

Loondoorbetaling bij ziekte

Op de vernieuwde website https://loondoorbetalingbijziekte.nl kun je via een 'scan' duidelijk zien welk risico je loopt en welke mogelijkheden er zijn om dit risico te verkleinen en je te laten ontzorgen. Je kunt ervoor kiezen je helemaal niet te laten verzekeren, er bestaan verzuimverzekeringen zonder ondersteuning bij het re-integratietraject en verzuimverzekeringen met ondersteuning bij de re- integratietraject. Op de website worden 4 opties in een overzicht vergeleken zodat je kunt bepalen wat voor jou de beste manier is om je voor te bereiden op de gevolgen van een zieke werknemer.  

BEREKEN HOEVEEL RISICO JIJ LOOPT

LOONDOORBETALING BIJ ZIEKTE

Eén van de opties is het afsluiten van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Hiermee verzeker je je niet alleen voor de financiële gevolgen maar deze ontzorgt je extra op het gebied van re-integratie en verzuimbegeleiding. Als je al een verzekering hiervoor hebt maar met ingang van 2022 wilt overstappen naar de MKB Verzuim-ontzorgverzekering doe dit dan vóór 1 oktober 2021!

STAPPENPLAN BIJ ZIEKMELDING

Ben je zzp-er? Lees dan hier over de voorzieningen die je voor jezelf kunt treffen