Overslaan en naar de inhoud gaan

Toelichting bij huurovereenkomst

De huurovereenkomst kan zowel los als in combinatie met de overeenkomst van opdracht gebruikt worden. Als de overeenkomsten tegelijkertijd gebruikt worden, moet onder ‘Nemen in aanmerking dat:’ het volgende punt opgenomen worden: “De  huurovereenkomst  is  onlosmakelijk  verbonden  met  de  overeenkomst van opdracht d.d. ……………”

Bij artikel 2.3 moet een bijlage opgenomen worden die bestaat uit een opsomming van de ruimtes en de onderdelen. Denk hierbij aan de behandelruimte, toilet, wachtruimte maar ook aan de pedicuremotor, inrichting en behandelstoel.

Bij artikel 3.6 worden afspraken gemaakt over verdere verbruiksartikelen, zoals vaste lasten maar ook koffie/thee, verbruiksmaterialen en eventueel diensten als agendabeheer en digitale systemen.

Deze huurovereenkomst is goedgekeurd door een jurist. Deze overeenkomst is niet beoordeeld door de Belastingdienst, omdat het puur een huurovereenkomst is en er geen afspraken in gemaakt worden over samenwerking. Wil je dit wel, dan kan dit via de overeenkomst van opdracht als er sprake is van een tijdelijke constructie. Ga je voor langere periode een samenwerkingsverband aan, dan kan een jurist je informeren over de verschillende mogelijkheden, constructies en consequenties.