Toekomstcheck voor financieel inzicht

Als ondernemer is het belangrijk om af en toe even stil te staan bij je financiële situatie. Juist na een pittige coronaperiode. De Toekomstcheck is een handige scan waarmee je in 15-20 minuten ontdekt hoe je er financieel voorstaat. Wordt het krap, of heb je juist ruimte om te gaan groeien? 

Uitgestelde belastingen terugbetalen?

Met de toekomstcheck bereken je ook direct wanneer je je uitgestelde belasting moet terugbetalen. Je kunt de terugbetaling inplannen en berekenen of je een vervroegde aflossing kunt doen om vorderingsrente te besparen.  

Hulp van de gemeente

De gemeente  is voor jou de toegangspoort naar relevante hulp en perspectief om uit een 
schuldensituatie te kunnen komen. Via een 7-stappenplan kun je samen met de gemeente tot een oplossing komen. Op de uitgebreide online versie vind je ook praktijkvoorbeelden en antwoord op veelgestelde vragen en misvattingen.  

7-stappenplanHulp van de gemeente

Tijdig stoppen of doorgaan?

Er kan een moment komen dat je wilt stoppen met je onderneming. Het is dan slim om tijdig na te denken wat je precies met je bedrijf wilt. Beëindigen? Verkopen aan iemand anders? Of zelf een doorstart maken?

Tijdig stoppen of doorgaan?

Helpdesk

Wil jij de resultaten na afloop doornemen met een expert? Of heb je hulp nodig bij het invullen van de Toekomstcheck? Dat kan via de helpdesk. Zij hebben geen inzicht in het dashboard en werken volstrekt vertrouwelijk. en zijn op werkdagen bereikbaar op 013-944142 of per mail via toekomstcheck@ondernemen.nl

Lees de whitepaper en krijg direct financieel inzicht!

whitepaper financieel inzicht 

De toekomstcheck biedt je:

  • snel inzicht in de liquiditeit van jouw bedrijf nu en de komende 12 maanden;
  • een indicatie van je financiële situatie in verschillende scenario’s;
  • direct tips bij de voor jou relevante scenario’s;  
  • alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard. 

DOE DE TOEKOMSTCHECK

De toekomstcheck in beeld

De animatie geeft uitleg over het gebruiken van de Toekomstcheck en wat je er in jouw praktijk aan hebt

TIP: Vul het begin van de check op desktop of laptop in, dat gaat sneller en makkelijker dan op tablet of mobiel. 

BEKIJK EEN FILMPJE VAN DE TOEKOMSTCHECK

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: “Veel ondernemers hebben in de coronaperiode schulden opgebouwd - bij de Belastingdienst, bank en leveranciers -  en die moeten worden terugbetaald. Tegelijk moeten ze weer gaan investeren, in groei, digitalisering, verduurzaming. Daarbij is goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario’s van groot belang.” 

Dit nieuwe instrument ontwikkelden VNO-NCW en MKB-Nederland samen met ondernemers en is een samenwerkingsverband met brancheorganisaties waaronder ProVoet. De check geeft inzicht in jouw liquiditeitspositie nu maar ook voor het komende jaar. De Toekomstcheck geeft jou als pedicure duidelijkheid en perspectief. De tool is onderdeel van het project ‘Blik op de toekomst, met perspectief vooruit’.

MEER INFORMATIE 

 

In onderstaande korte filmpjes legt Herman den Blijker per onderwerp uit wat het belang is voor jouw praktijk:

Rentabiliteit

Solvabiliteit

Werknemers met geldzorgen

Uitgestelde belastingen

Financieel plan

Liquiditeit