Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekomstcheck voor financieel inzicht

Als ondernemer ben je razend druk met de dagelijkse realiteit van een eigen bedrijf. Toch is het ook belangrijk om af en toe even stil te staan bij je financiële situatie. Juist na een pittige coronaperiode. Daarom is er nu de Toekomstcheck. Een handige scan waarmee je in 15-20 minuten ontdekt hoe je er financieel voorstaat. Wordt het krap, of heb je juist ruimte om te gaan groeien? 

Uitgestelde belastingen terugbetalen?

Met de toekomstcheck bereken je ook direct wanneer je je uitgestelde belasting moet terugbetalen. Je kunt de terugbetaling gemakkelijk inplannen en berekenen of je een vervroegde aflossing kunt doen om vorderingsrente te besparen.  

Helpdesk

Wil jij de resultaten na afloop doornemen met een expert? Of heb je hulp nodig bij het invullen van de Toekomstcheck? Er staat een helpdesk voor je klaar die je ook een luisterend oor biedt. Volstrekt vertrouwelijk, want de helpdesk heeft geen inzicht in het dashboard. Je bepaalt zelf wat je deelt en welke mogelijke vervolgstappen je wilt zetten. De helpdeks is op werkdagen bereikbaar op 013-944142 of per mail via toekomstcheck@ondernemen.nl

Handige whitepaper beschikbaar. Lees deze door en krijg direct financieel inzicht!

Klik hier voor de whitepaper

Toekomstcheck

Let op: de check is nu 4 vragen korter, waardoor de invultijd substantieel is afgenomen. Daarnaast raden we je aan het begin van de check op desktop of laptop in te vullen, omdat de ervaring leert dat dat sneller en makkelijker gaat dan op tablet of mobiel. 

BEKIJK EEN FILMPJE VAN DE TOEKOMSTCHECK

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: “Veel ondernemers hebben in de coronaperiode schulden opgebouwd - bij de Belastingdienst, bank en leveranciers -  en die moeten worden terugbetaald. Tegelijk moeten ze weer gaan investeren, in groei, digitalisering, verduurzaming. Daarbij is goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario’s van groot belang.” 

Dit nieuwe instrument ontwikkelden VNO-NCW en MKB-Nederland samen met ondernemers en is een samenwerkingsverband met brancheorganisaties waaronder ProVoet. De check geeft inzicht in jouw liquiditeitspositie nu maar ook voor het komende jaar. De Toekomstcheck geeft jou als pedicure duidelijkheid en perspectief. De tool is onderdeel van het project ‘Blik op de toekomst, met perspectief vooruit’.

MEER INFORMATIE 

De toekomstcheck biedt je: 

  • snel inzicht in de liquiditeit van jouw bedrijf nu en de komende 12 maanden;
  • een indicatie van je financiële situatie in verschillende scenario’s;
  • direct tips bij de voor jou relevante scenario’s;  
  • alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard. 

DOE DE TOEKOMSTCHECK

De toekomstcheck in beeld

De animatie geeft uitleg over het gebruiken van de Toekomstcheck en wat je er in jouw praktijk aan hebt