Overslaan en naar de inhoud gaan

Congres Voetzorg voor ouderen: vooruit denken om Nederland mobiel te houden

Een interactief congres met onder andere aandacht voor valincidenten, mobiliteitsverlies en een introductie over de studie naar de oudere voet. Woon dit interactieve congres fysiek bij in het Maitland-theater in Driebergen of volg het online. Kun je 5 november niet? Meld je dan aan voor 17 november, dan wordt de uitzending herhaald. Voor alle opties geldt dat je profiteert van een aantrekkelijke vroegboekkorting als je je uiterlijk 16 september aanmeldt.

congres 27 maart 2021
Waarom dit thema en wat kun je verwachten?

De vraag naar kwalitatief hoogwaardige zorg stijgt harder dan ooit, mede door de coronapandemie, de uitstroom van zorgpersoneel en de vergrijzing. Mischa Nagel bespreekt op het congres wat de consequenties zijn voor de zorg voor ouderen als we niks doen. 
Het kabinet gaat de ouderenzorg hervormen zonder voetzorgverlening in hun plannen te noemen. Eén van de doelstellingen is om ouderen langer zelfstandig te laten functioneren en te laten participeren wat alleen kan als voetproblemen een onderdeel zijn van deze plannen. Juist onze branche kan bijdragen door voetproblemen in een vroeg stadium te herkennen en professioneel te behandelen.

Studie naar de oudere voet - uitkomst vorige congres

In vervolg op het congres van 27 maart 2021 zijn twee universiteiten en een hogeschool een studie gestart over de oudere voet. Wij zijn partner in deze studie en werken zo aan de onderbouwing van ons vak met data en wetenschap. De studie is ontzettend belangrijk om een vaste en erkende plaats voor voetzorg in het zorgsysteem te bewerkstelligen en communicatie met de aanpalende zorg te verbeteren.

Het programma

Mischa Nagel introduceert de studie naar de oudere voet en verder kun je onder meer de volgende sprekers verwachten: Karlien Bongers, professor Eckhardt Haneke (via ondertitelde opname over nagelveranderingen ) en Danique van Gullick die vertelt over valincidenten. Meer over de sprekers en het programma lees op de congrespagina.

En dan nog dit

Eén van de meest schrijnende gevolgen van mobiliteitsverlies is eenzaamheid. De kwaliteit van leven, als gevolg van voetproblemen en mobiliteitsverlies neemt enorm af. Als wij als beroepsgroep een bijdrage aan verbetering kunnen leveren door goede structurele voetzorg voor ouderen vanaf 70 jaar jaarlijks te borgen dan is dat van grote waarde voor ons allemaal. Bij ouderen die in instellingen verblijven of thuiszorg krijgen speelt ook de vraag hoe je als voetzorgverlener de door jou nodig geachte zorg overgedragen en uitgevoerd krijgt door andere zorgverleners die de dagelijkse verzorging hebben voor de patiënt. De geformuleerde aanbevelingen uit het eerste congres worden ook nader onderzocht tijdens de studie naar de oudere voet.

Er zijn drie manieren waarop je dit congres kunt bijwonen:
  1. 1. Fysiek aanwezig zijn op een compleet verzorgde dag op Landgoed de Horst in Driebergen. Er is een uitgebreide verse lunch zonder vleesproducten en twee kortere pauzes waarin onder het genot van een drankje en een kleine snack gelegenheid hebt collega’s en sprekers te ontmoeten. Er is slechts plaats voor 150 fysieke deelnemers.
  2. 2. Online: Je volgt het congres live vanaf huis of praktijk vanachter het scherm. Even als vorige keer worden er vooraf oefensessies gepland zodat je op 5 november niet voor verrassingen komt te staan en zonder stress en problemen het congres digitaal kunt bijwonen.
  3. 3. Terugkijkdag: Kun je niet op 5 november? Dan kun je het congres op donderdag 17 november als groep en onder begeleiding terugkijken van 14.30 uur tot 22.00 uur. Kies je hiervoor dan moet je aparte accreditatie vragen beantwoorden om aan te tonen dat je alle voordrachten zag.
Tarieven en vroegboekkorting
  • Optie 1: 5 november fysiek: €120,- 
  • Optie 2: 5 november online € 95,- 
  • Optie 3: 17 november online terugkijkdag € 95,- 

Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. 

Voor wie is dit congres bedoeld

Pedicures, Medisch Pedicures, Podologen, Podotherapeuten, verzorgenden voor ouderen, ouderenverpleegkundigen, artsen voor ouderenzorg, beleidsmakers en stakeholders ouderenzorg.

De dag wordt geleid door orthopedisch chirurg Kirsten Veenstra, en zorgspecialist Mischa Nagel. Onze directeur Ron Verschuren opent het congres en bestuurslid Karlien Bongers verzorgt de afsluiting.

AANMELDEN EN MEER INFORMATie

Accreditatiepunten ProCERT (KwaliteitsRegister Pedicures) 6 punten:
  • Voetzorg - Reuma: 2
  • Overige risicovoet (niet zijnde DM of reuma: 3
  • Omgevingsbewust handelen: 1

Dit ProVoet congres is powered by Voetzorg+