Overslaan en naar de inhoud gaan

ProVoet Congres Voetzorg bij ouderen in thuiszorgsituatie of zorginstelling

Meld je aan om om dit congres digitaal bij te wonen!

Zaterdag 27 maart 2021 is het congres 'Voetzorg bij ouderen in thuiszorgsituatie of zorginstelling' in het Maitland Theater.  ProVoet directeur Ron Verschuren opent het congres waarna twee panels op interactieve manier allerlei zaken rondom het thema bespreken. De panels bestaan uit deskundigen met diverse expertises. Onder begeleiding van Orthopedisch chirurg Kirsten Veenstra en zorgspecialist Mischa Nagel krijgen zij een aantal veel voorkomende problemen voorgelegd om mogelijke oplossingen te formuleren. Daarnaast is een kleine selecte groep zorgverleners aanwezig met een actieve rol in het programma. In de middag geeft Professor Hein van Hout de presentatie: ‘Zou een jaarlijkse voetscreening bij ouder dan 70 jaar voetproblemen kunnen voorkomen?’

congres voetzorg ouderen in zorgsituatie of zorginstelling

Voetzorg bij ouderen in thuiszorgsituatie of zorginstelling

Door toenemende vergrijzing krijgen voetzorgverleners steeds vaker te maken met oudere cliënten en hun specifieke voetproblemen. Als voetzorgverlener is het belangrijk daar adequaat en met gedegen kennis van zaken op in te spelen. 
Slechts 30% van alle ouderen van 75 jaar of ouder kan zelf nog goed zijn voeten verzorgen. Vaak zijn ze belemmerd door verminderde lenigheid, verminderde visus, pijn en algemene spierzwakte. Goede en effectieve voetzorg is noodzakelijk en daarbij is het belangrijk je eigen veiligheid én de veiligheid van de cliënt te borgen. Voor ouderen die in instellingen verblijven of die thuiszorg krijgen komt nog een ander facet om de hoek kijken. Hoe krijg je als voetzorgverlener de door jou nodig geachte zorg overgedragen en uitgevoerd door andere zorgverleners die jouw cliënt dagelijks verzorgen. 
Programma
Praktische informatie en aanmelden  (aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 26 maart 10.00 uur)

Meer informatie:

 Informatie over de panels
bijlage voetklachten bij ouderen
bijlage wat is er geregeld bij voetzorg voor ouderen
ervaringen uit de praktijk

Enquête

Om een idee te krijgen van de omvang en indicatie van de diverse problemen en om te achterhalen wat wel goed geregeld is werd begin februari onder onze leden een enquête uitgezet.  De input gebruiken we voor de verdere vormgeving van dit congres. Iedereen die de enquête al ingevuld heeft: bedankt! Als je dat nog niet gedaan hebt waarderen we het enorm als je 5 minuten uit wilt trekken om dit alsnog te doen.