25 augustus 2023

Contributie en Podopost 2024

Tijdens de ALV van 13 mei 2023 hebben de leden ingestemd met de nieuwe contributiebedragen voor het jaar 2024. Ondanks de inflatiecorrectie van 10 % over 2022, is vastgesteld dat ProVoet de contributie niet zo fors verhoogt.

Daarnaast verandert de situatie rond het verplichte Podopost-abonnement. Per 1 januari 2024 kiezen leden zélf of zij alleen het verplichte online abonnement afnemen, of dat zij dit aanvullen met een papieren abonnement. De papieren versie verschijnt vanaf 2024 zes keer per jaar, in plaats van de huidige tien keer per jaar. Het worden echte bewaarnummers ('naslagwerk'). 

Hieronder zetten we alle bedragen en belangrijke informatie overzichtelijk op een rij:

Contributiebedragen voor 2024:

  • € 133,50 voor gediplomeerde leden 
  • € 54,00 voor aspirant leden

Bedragen Podopost online én papieren magazine:

  • € 29,99 voor een online Podopost-abonnement (verplicht)
  • € 17,90 voor het papieren magazine (optioneel)

Maak jouw keuze: Podopost online... of toch een totaalabonnement 

In de loop van dit najaar krijgen de leden de keuze om alleen het verplichte online abonnement af te nemen of dit aan te vullen met zes papieren uitgaven van Podopost. Standaard heeft iedereen een totaalabonnement (online én papieren magazine), maar je kunt zelf aangeven dat je alleen nog het online abonnement wil afnemen. Houd hiervoor onze nieuwsbrieven en de website in de gaten!

Let wel op: het papieren magazine gaat verschillen van het online abonnement. Zoals gezegd zal het papieren magazine minder op de actualiteit gericht zijn. Het worden échte bewaarnummers met belangrijke informatie over het pedicurevakgebied. Het verplichte online abonnement richt zich meer op de actualiteit en streeft ernaar om dagelijks content (artikelen, rubrieken, nieuws etc. ) te plaatsen. Wel zijn de papieren magazines na verloop van tijd ook online zichtbaar.

Facturatie 2024

Vanaf 2024 worden de kosten voor de contributie en het verplichte online Podopost-abonnement in één bedrag op de jaarlijkste factuur vermeld. Dus:

  • € 163,49 voor gediplomeerde leden (€ 133,50 + € 29,99)
  • € 83,99 voor aspirant leden (€ 54,00 + € 29,99)

Wil je ook de papieren versie van Podopost ontvangen? Deze kosten (€ 17,90) worden los op de jaarlijkse factuur erbij vermeld.

Alle bedragen in dit artikel zijn exclusief btw.