Overslaan en naar de inhoud gaan

21 maart 2018

Nieuws: Reactie VWS: Geen toetreding tot Wet BIG

Beste leden,

Minister Schippers (VWS) heeft met een brief gereageerd op de aanvraag van ProVoet voor een wettelijke erkenning van het beroep medisch pedicure via de Wet BIG. Haar antwoord is duidelijk: zij ziet daarvoor – net als een aantal jaren geleden - op dit moment “onvoldoende grondslag of noodzaak”.

De minister maakt ProVoet een compliment met het gevoerde beleid, waardoor de aandacht voor voetzorg de laatste jaren enorm is toegenomen. Zij vindt daarin vooral de borging van kwaliteit door middel van het onafhankelijke KRP belangrijk, waar patiënten en andere zorgverleners een goede medisch pedicure kunnen vinden. Ook omdat het register er voor zorgt dat de geregistreerde pedicures hun kennis en vaardigheden up-to-date houden.

In de argumenten die zij vervolgens aanvoert om haar afwijzing te onderbouwen (zie brief), kunnen we ons als bestuur niet vinden. We zijn van mening dat het beeld dat de minister in haar brief schetst van de pedicure, niet overeenkomt met de kwaliteiten van de beroepsgroep. We zullen hierover als ProVoet-bestuur nader overleg voeren met de minister.

Bekijk de brief die ProVoet van minister Schippers heeft ontvangen via:
www.provoet.nl/pages/1208/Pedicures/Leden/Wet-BIG.html

Met vriendelijke groet,

Ben Wagemakers
Voorzitter